De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KERNTAAK 1.1 NIVEAU 1 ABC ROBINETTE, DINOTRA, WENDY, RANOE EN CEONA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KERNTAAK 1.1 NIVEAU 1 ABC ROBINETTE, DINOTRA, WENDY, RANOE EN CEONA."— Transcript van de presentatie:

1 KERNTAAK 1.1 NIVEAU 1 ABC ROBINETTE, DINOTRA, WENDY, RANOE EN CEONA

2 INHOUDSOPGAVE  A Heeft kennis van de ontwikkelingspsychologie van jonge kinderen van 0 tot 4 jaar.  B Kent de verschillende pedagogische visies en werkwijze van de VVE- methodieken voor het opvoeden en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen.  C Draagt zorg voor de randvoorwaarden die nodig zijn voor het creëren van een pedagogisch klimaat waarin kinderen zich veilig, maar ook uitgedaagd voelen.

3 A. HEEFT KENNIS VAN DE ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE VAN JONGE KINDEREN VAN 0 TOT 4 JAAR.  Toets resultaten  Verslag van de activiteit gekoppeld aan ontwikkelingspsychologie van je doelgroep.  Observatie uitvoeren en aan de hand daarvan een conclusie koppelen aan de theorie van de ontwikkelingspsychologie.  STARR methode uitwerken van een groepsuitje waarin je het uitje en de handelingen koppelt aan de ontwikkelingspsychologie van het kind.

4 B. KENT DE VERSCHILLENDE PEDAGOGISCHE VISIES EN WERKWIJZE VAN DE VVE- METHODIEKEN VOOR HET OPVOEDEN EN STIMULEREN VAN DE ONTWIKKELING VAN JONGE KINDEREN.  Toets resultaten  (Eigen studie voorbereiding per VVE- programma, Samenvatting van pedagogische visies)  ( Presentatie bewijs van je VVE – Programma  Ouderavond organiseren waarin je de ouder voorlicht over het VVE programma( nieuwe ouders)  Voorstel van een nieuw dagritme ontwikkelen binnen de VVE - Methode

5 C. DRAAGT ZORG VOOR DE RANDVOORWAARDEN DIE NODIG ZIJN VOOR HET CREËREN VAN EEN PEDAGOGISCH KLIMAAT WAARIN KINDEREN ZICH VEILIG, MAAR OOK UITGEDAAGD VOELEN.  Nieuwe thema’s hoeken inrichten doormiddel van foto’s en een verslag waarin staat waarin je uitlegt waarom het de nieuwe inrichting het pedagogisch klimaat bevorderd.  Je ‘Scoreformulier Interactievaardigheden NCKO-Kwaliteitsmonitor’ ingevuld met schriftelijke toelichting, die inzicht geeft in het huidige pedagogisch klimaat op de groep.  Certificaat of deelname bewijs aan Studiedag/ workshop van je praktijkplek


Download ppt "KERNTAAK 1.1 NIVEAU 1 ABC ROBINETTE, DINOTRA, WENDY, RANOE EN CEONA."

Verwante presentaties


Ads door Google