De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen."— Transcript van de presentatie:

1 BELEIDSPLAN

2 Concept en Pilot jaar  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen ons onderwijs daarbij zo goed mogelijk af op alle leerlingen.  Dus ook voor kinderen met een ontwikkelingsVOORSPRONG

3 Doelgroep van ons schoolbeleid  Kinderen die hoogbegaafd/hoogintelligent zijn (een totaal IQ van >130)  Kinderen die begaafd/ intelligent zijn (een totaal IQ van 115 – 130)  Kinderen die volgens het Digitaal Handelingsprotocol Hoogbegaafdheid (DHH) in aanmerking komen voor een eigen leerlijn.

4 PLUSGROEP Kinderen uit groep Een goede taakgerichtheid en volharding (motivatie). Doorzettingsvermogen om een taak goed te volbrengen. Tijd vrij maken om huiswerk te maken. Creatief zijn in het oplossen van problemen.

5 Criterium deelname  Naast de aandachtspunten van de vorige dia;  Cito scores op minimaal drie van de vier onderdelen (vier van de vijf onderdelen) een hoge A score of volgens het DHH protocol in aanmerking komen voor een eigen leerlijn.

6 Doel voor de komende periode  Het leerstofaanbod toespitsen op de interesses en vermogens van de A+ leerlingen in de groepen 4-5 en  Deze kinderen te leren leren, zoekopdrachten uit te voeren, dieper in de materie te gaan, welke hulpmiddelen zij kunnen hanteren bij hun zoektocht, problemen leren oplossen met hun denkvermogen.

7 Tijd  Twee maal per week onder schooltijd een lestijd van 45 minuten.  In een aparte ruimte.  Huiswerkopdracht -en van ongeveer één á twee uur per week.

8 Begeleiding - De directeur Lida van Elswijk Zo mogelijk ook; Andere leerkrachten. vakspecialisten (die voor enkele onderdelen gevraagd kunnen worden) Ouders met brede kennis op bepaalde gebieden.

9 Vragen???

10 Bedankt voor uw aandacht  Namens het team van OBS “de Westhoek”, Lida van Elswijk (directeur) Rose-Marie Bodbijl (intern begeleider)


Download ppt "BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen."

Verwante presentaties


Ads door Google