De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen."— Transcript van de presentatie:

1 BELEIDSPLAN

2 Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen ons onderwijs daarbij zo goed mogelijk af op alle leerlingen.  Dus ook voor kinderen met een ontwikkelingsVOORSPRONG

3 Doelgroep van ons schoolbeleid  Kinderen die hoogbegaafd/hoogintelligent zijn (een totaal IQ van >130)  Kinderen die begaafd/ intelligent zijn (een totaal IQ van 115 – 130)  Kinderen die volgens het Digitaal Handelingsprotocol Hoogbegaafdheid (DHH) in aanmerking komen voor een eigen leerlijn.

4 PLUSGROEP Kinderen uit groep 4-5-6-7-8 Een goede taakgerichtheid en volharding (motivatie). Doorzettingsvermogen om een taak goed te volbrengen. Tijd vrij maken om huiswerk te maken. Creatief zijn in het oplossen van problemen.

5 Criterium deelname  Naast de aandachtspunten van de vorige dia;  Cito scores op minimaal drie van de vier onderdelen (vier van de vijf onderdelen) een hoge A score of volgens het DHH protocol in aanmerking komen voor een eigen leerlijn.

6 Doel voor de komende periode  Het leerstofaanbod toespitsen op de interesses en vermogens van de A+ leerlingen in de groepen 4-5 en 6-7-8.  Deze kinderen te leren leren, zoekopdrachten uit te voeren, dieper in de materie te gaan, welke hulpmiddelen zij kunnen hanteren bij hun zoektocht, problemen leren oplossen met hun denkvermogen.

7 Tijd  Twee maal per week onder schooltijd een lestijd van 45 minuten.  In een aparte ruimte.  Huiswerkopdracht -en van ongeveer één á twee uur per week.

8 Begeleiding - De directeur Lida van Elswijk Zo mogelijk ook; Andere leerkrachten. vakspecialisten (die voor enkele onderdelen gevraagd kunnen worden) Ouders met brede kennis op bepaalde gebieden.

9 Vragen???

10 Bedankt voor uw aandacht  Namens het team van OBS “de Westhoek”, Lida van Elswijk (directeur) Rose-Marie Bodbijl (intern begeleider)


Download ppt "BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar 2010-2011  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen."

Verwante presentaties


Ads door Google