De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ronde tafel Marktonderzoek Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ronde tafel Marktonderzoek Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste."— Transcript van de presentatie:

1

2 Ronde tafel

3 Marktonderzoek

4 Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste pijnpunt voor de sector is het vinden van goed geschoold personeel. Scholen bereiden studenten te weinig voor om in de bordenbouw te starten. Er is vooral nood aan bijscholingen/seminaries, maar ook aan een objectief kwaliteitslabel voor de sector. Klanten zijn (te) weinig op de hoogte van het belang van normen en risico’s bij de bordenbouw. Zij wensen vooral een goede prijs, flexibiliteit en dat er met hen meegedacht wordt (totaaloplossing).

5 Colloquium

6

7 Didactisch materiaal ABB, Phoenix Contact, Rittal, EPLAN en Festo, 5 marktleiders, bundelden hun know-how in de bouw van dit hightech didactisch stuurbord. Het bord is conform met de industrienormen en houdt rekening met de noden van de technische scholen (zowel secundair als hoger onderwijs).

8 Concept

9 Concept – 5 partners Het zelfbouwpakket bundelt de nieuwste technologieën van de vijf partners: EPLAN maakt het elektrisch dossier op met EPLAN Electric P8, inclusief de nodige EPLAN Education licenties Rittal levert de industriële behuizing als ‘ready-to-start’ waardoor volgende zaken voorbereid zijn: alle uitsparingen op de kastdeuren, montageplaten gemonteerd, Din- rails en draadkokers reeds bevestigd op de montageplaten, … ABB levert het schakelmateriaal Phoenix Contact levert de automatiseringscomponenten Festo levert een ventieleiland met Profinet

10 Concept De kast bestaat uit vier motorschakelingen: Direct Online (DOL) Ster-driehoek (YD) Softstarter Drive

11 Concept Elektrisch dossier Handleiding Componenten Opleidingen (optioneel)

12 Handleiding

13 Opleidingen Opleidingen (optioneel) - basis - gevorderd - partners

14 Education Cabinet Er heerst een schaarste aan personeel bij de Belgische bordenbouwers. Dankzij het Education Cabinet bieden wij uw leerlingen een loopbaan in onze sector. ABB, Phoenix Contact, Rittal, EPLAN en Festo bundelden hun know-how in de bouw van dit hightech didactisch stuurbord.


Download ppt "Ronde tafel Marktonderzoek Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste."

Verwante presentaties


Ads door Google