De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die."— Transcript van de presentatie:

1 Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die bestaan uit meerdere dia's. Door het gebruik van een eenduidige opmaak kan men eenvoudig mooie, eenduidige presentaties maken. Tot aan versie 2002 werd het programma gewoon PowerPoint genoemd, vanaf versie 2003 werd het Microsoft Office PowerPoint om duidelijker te maken dat het een onderdeel was van de Microsoft.

2 Voordelen van PowerPoint
Dia2 Voordelen van PowerPoint (Bijna) iedereen met een PC heeft dit pakket al In de basis is het heel eenvoudig in het gebruik (dezelfde gebruikers interface als de andere Microsoft producten) Het heeft heel veel verschillende lay-out mogelijkheden, die je oneindig kunt combineren Met animaties kun je beweging in je presentatie krijgen Er kan heel veel binnen PowerPoint gemaakt worden Grafieken, Tabellen, SmartArt, WordArt, Schema’s, En meer… Het voelt als houvast voor de opbouw en structuur van je verhaal. Kan er professioneel uitzien, geeft je hierdoor wat meer zelfvertrouwen. Handige handout, na afloop van je verhaal.

3 Nadelen PowerPoint Dia3 Leidt af van de presentator.
Mensen kijken naar een helverlicht scherm waarop weinig gebeurt. Dit is saai en slaapverwekkend. En het leidt de aandacht af van de spreker. Powerpoint leidt tot te veel, te ingewikkelde sheets. Powerpointsheets maak je met je hersenen en niet met je hart. Er zit geen ziel in. Je kunt ook (leren) om uit je hoofd presenteren, zonder sheets. Het is niet moeilijk en dan gaat het om jouw verhaal, jouw (kern)boodschap. Powerpoint is statisch en lineair, je moet bij sheet 1 beginnen en de volgorde aanhouden, anders wordt het meteen al rommelig. Hierdoor worden interactie met de zaal en je flexibiliteit beperkt. De werkelijkheid is dynamisch, altijd anders. Dus je gaat springen tussen je sheets en je gaat sheets overslaan wegens tijdproblemen, of omdat het je beter lijkt. Het wordt een rommeltje. De verleiding om sheets gewoon voor te lezen is killing ligt altijd op de loer. Als je je tekstsheets echter niet voorleest, dan ontstaat er een ander probleem. Een ontvanger krijgt twee verschillende signalen tegelijkertijd: je sheets en je woorden. Dat zijn dus twee zenders en je publiek moet kiezen. Als mensen lezen, dan luisteren ze niet. Probeer maar je te lezen en een telefoongesprek te voeren. Dat gaat ook niet goed. Doordat mensen je sheets lezen worden jouw woorden dus gedeeltelijk niet gehoord. Hoe gaat het met je gezeg? En daarna moet je publiek de aansluiting weer zien te vinden. Nadat de kijkers in de zaal je teksten gelezen hebben, hoeven ze niet meer te luisteren, want dan weten ze het al.

4 Dia4 Titel Tip 1 Zorg voor voldoende contrast bij powerpoint presentaties maken. Voor presentaties op een groot scherm is een donkere achtergrond met een lichte letter het meest geschikt. Vermijd een witte achtergrond met zwarte letters; het publiek kan hier niet lang naar kijken. Wanneer letters en achtergrond bijna dezelfde kleur hebben is de presentatie onleesbaar. Tip 2 Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is. Het liefst één kleur. Verwerkt u een plaatje in de achtergrond, doe dat dan op een zodanige manier dat het bijna niet zichtbaar is anders heeft het te veel invloed op de leesbaarheid van de tekst. Logo’s horen bescheiden in een hoekje. Tip 3 De regel is niet meer dan twee kleuren per dia en niet meer dan drie kleuren per presentatie.

5 Gebruik grote letters. Titel
Dia5 Titel Gebruik grote letters. Niets is zo vervelend als een tekst niet kunnen lezen op een dia tijdens een voordracht. Gebruik daarom bij PowerPoint presentaties maken maar één soort lettertype, liefst 24 of groter. Als afwisseling nodig is, doe dat dan door het gebruik van vet en cursief of door verschillende lettergroottes.

6 Titel Gebruik weinig woorden; laat lidwoorden en hulpwerkwoorden weg.
Dia6 Titel Gebruik zo min mogelijk tekst. Maximaal vijf regels die in tien seconden gelezen kunnen worden. Als het niet anders kan zes regels, maximaal zeven, maar beslist niet meer. Dan is het beter om een extra dia in te voegen of kritisch te kijken naar de hoeveelheid informatie. Gebruik weinig woorden; laat lidwoorden en hulpwerkwoorden weg.

7 Alternatieve PowerPoint
Dia7 Alternatieve PowerPoint Powtoon Prezi Keynote Google Drive: Presentation Haiku Deck

8 Dia8

9 Apparatuur voor een Powerpoint presentatie
Dia9 Apparatuur voor een Powerpoint presentatie Beamer Afstandsbediening Computer stroom verlengsnoer Laptop


Download ppt "Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die."

Verwante presentaties


Ads door Google