De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het was woensdag avond en druk in huize Bloomwood. Thomas en Morgan zwaaide heftig heen en weer met hun ratels. Ivy keek emotioneel toe, hoe haar lieftallige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het was woensdag avond en druk in huize Bloomwood. Thomas en Morgan zwaaide heftig heen en weer met hun ratels. Ivy keek emotioneel toe, hoe haar lieftallige."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het was woensdag avond en druk in huize Bloomwood. Thomas en Morgan zwaaide heftig heen en weer met hun ratels. Ivy keek emotioneel toe, hoe haar lieftallige man, hun eerste kindje, de stamhouder, hielp met zijn verjaardag. Vanavond zou Kyle opgroeien tot peuter. En Ivy, had er moeite mee..

3 ‘Kom op jongen!’ riep Morgan, terwijl ze stond te ratelen. Tim hield zijn zoon in zijn armen, alweer een peutertje zometeen. Wat ging de tijd toch snel. Kyle was in trance van alle mooie geluidjes om hem heen, hij leek even van de wereld. ‘Hé knul, niet zo slapen, het is je verjaardag!’ zei Tim, en lachte naar Kyle.

4 Het was goed voor Kyle, Ivy zette zich ertoe, dat ze toch een toeter pakte, en haar zoontje even hard aanmoedigde als de rest, misschien nog wel harder. ‘Kyle, lieverd, je kunt het!’ wist ze uit te brengen, weliswaar met een brok in haar keel, maar ze zei het.

5 ‘Hoor je dat lieve jongen, allemaal mensen om je heen die van je houden.’ lachte Tim, en kietelde Kyle over zijn buikje. Kyle pruttelde de wat, maar niets verstaanbaars. De kaarsjes op de taart brandden en Kyle was gefocust op de vier vlammetjes.

6 ‘Nou jongen, daar gaat ie dan. Blazen!’ riep zijn trotse papa. Tim blies naar de kaarsjes, en Kyle hielp zachtjes mee. Ivy was vertederd door het schattige hoofdje van Kyle.

7 Tim gooide hem in de lucht en kleine felgekleurde sterretjes dwaalde om Kyle’s kleine lijfje. Gespannen keek iedereen toe hoe de jongste stamhouder in de lucht werd gegooid..

8 Om daarna weer opgevangen te worden als schattige peuter natuurlijk! ‘Dat is mijn kerel!’ riep Tim. Ivy keek vertederd naar het kleine jochie, Kyle was Kyle gebleven. ‘Dat is mijn jongen.’ zuchtte ze trots. ‘Oh wat een lieffie!’ zei Oma Morgan. Thomas keek trots toe, zijn taak was lang geleden opgehouden, maar oh wat had Tim het goed gedaan.

9 Na een kleine metamorfose, stond Tim op Kyle’s kamer, met Kyle op zijn arm. ‘Papa gaat je kietelen!’ riep hij speels. ‘Neee! Niet doen!’ Kyle gierde van de pret.

10 Morgan kwam de kamer binnen lopen. ‘Ik kwam eens even kijken hoe mijn kleinzoon eruit ziet.’ lachte ze. ‘Is het geen stoere knul?’ vroeg Tim, die Kyle aan zijn moeder gaf.

11 ‘Dag lieverd. Ik ben nou je oma.’ zei ze zachtjes. ‘Omaaa!’ riep Kyle, pretoogjes kwamen te voorschijn en Morgan gaf hem een kus.

12 Ivy was inmiddels bezig om ook een baan in de commercie te krijgen net als Tim. Dat zou handig zijn, want dan zagen ze elkaar vaker na het werk. Wel een andere afdeling natuurlijk, anders zaten ze teveel op elkaars lip. Na een poosje heen en weer mailen, had ze de baan. Morgen kon ze al beginnen en dat was goed nieuws. Ze sloot de computer af, en liep naar Kyle’s kamertje.

13 Thomas liep ook even gauw de kamer van zijn kleinzoon in. ‘Wat een stoer ventje ben jij.’ zei hij, en gaf Kyle een aai over zijn bol. Morgan besefte dat als de kanker nog in haar leven was geweest, ze dit nooit had kunnen meemaken. Ze trok Kyle even dicht tegen zich aan, en Kyle knuffelde terug.

14 Kyle besefte nu pas dat het opa was die de kamer binnen liep. ‘Opieeeee!’ riep hij blij. Morgan schoot in de lach. ‘Ja jongen, dat ben ik.’ zei hij bulderend van het lachen, en liep door omdat Ivy de kamer binnen kwam. ‘Wat een drukte hier.’ zei Ivy, en pakte de handen van haar mannetje.

15 ‘Ik heb de baan.’ zei ze dromerig. ‘Dat is geweldig.’ fluister hij, en ze zoende. Kyle keek toe en wreef in zijn oogjes. ‘Hij word moe, wacht je in bed op me schat?’ zei Morgan tegen Thomas. ‘Ja, kom Tim, we laten de vrouwen eventjes alleen.’ lachte hij.

16 Nadat Thomas en Tim Kyle een knuffel of een kusje hadden gegeven, gaf Morgan hem aan Ivy. ‘Jij gaat lekker naar bedje toe!’ zei Ivy met een grappig stemmetje. ‘Kyle is nie moe.’ zei hij, half slapend, met zijn oogjes dicht. ‘Maak dat de kat wijs.’ zei Ivy, en trok hem zijn pyjama aan.

17 Morgan keek toe hoe Ivy haar zoontje zorgvuldig in bed legde, ze had zich geen betere schoondochter kunnen wensen. ‘Je bent een goede moeder.’ zei ze gemeend. ‘Dankjewel.’ zei ze, en werpte een lieve blik naar Morgan. ‘Nou, Kyle, lekker slapen nou. Trusten kerel.’ zei Ivy en drukte een kus op zijn voorhoofd. Morgan gaf haar klein zoon ook een zoen, en de dames zochten hun partners op.

18 Ivy kroop dicht tegen Tim aan. ‘Ik hou zoveel van je. En Kyle, het is zo’n schatje.’ zei Ivy. ‘Schat, je weet toch dat ik ook heel veel van jou hou, en Kyle, dat is onze trots.’ zei hij. ‘Ja, het is echt een lekkere knul. Zo lief!’ zei ze. ‘Wat dacht je van een broertje of zusje voor Kyle?’ vroeg ze, hopend dat hij ja zou zeggen. ‘Dat lijkt me geweldig.’ sprak hij, en ze verdwenen onder de lakens.

19 Een avond voor liefkozingen, strelingen, en liefdesverklaringen volgde.

20 En om half een, lagen Tim en Ivy, dicht tegen elkaar aan, in dromenland. Hetzelfde gold voor Morgan en Thomas.

21 De volgende morgen, werd Kyle vroeg wakker. Hij keek om zich heen, de wereld leek weer een stukje kleiner. Zijn diepblauwe ogen, speurde de kamer nog eens goed rond. Heel zachtjes begon hij liedjes te neuriën.

22 ‘Mwuaaah!’ gaapte Tim en Ivy haast tegelijk. ‘Lekker geslapen schat?’ vroeg Tim. ‘Ja, aan jou kan ik beter vragen of je lekker heb gesnurkt. Je hebt me een hele poos wakker gehouden, oliebol.’ zei ze melig. Ze dook boven op haar man en ze vielen in een vrij partij, die werd onderbroken door hun carpool. Ze keken elkaar aan en barste in lachen uit.

23 In de andere kamer, haalde Morgan net Kyle uit zijn bedje. ‘Goedemorgen schatje, vandaag gaat oma voor jou zorgen.’ zei ze verrukt, ze vond het geweldig, heerlijk opassen. ‘Oma lief!’ zei hij zachtjes. ‘Kyle is ook lief.’ fluisterde ze, en liep met hem naar de woonkamer.

24 Nadat ze hun zoontje een kus hadden gegeven en afscheid hadden genomen van de rest, stormde Ivy en Tim met een muesli ochtend reep naar de auto. Ivy kwam hijgend aan, en Tim plaagde haar door de deur voor haar snufferd dicht te trekken. ‘Je bent echt een sukkel hé. Hoe durf je zo’n uitgeputte vrouw buiten te laten staan.’ ze barstten weer in lachen uit. ‘Ja mensen, gaan we nog vertrekken of hoe zit dat?’ zei de bestuurder geërgerd.

25 Thomas had op zijn dooie akkertje kunnen ontbijten, hij had een hoge status als arts en maakte lange dagen, dus kon hij maar beter een goede basis leggen. Nadat hij zijn vrouw en kleinzoon een dikke pakkerd had gegeven, liep hij naar zijn carpool. ‘Tot vanmiddag!’ riep hij nog. Nu waren Morgan en Kyle alleen thuis.

26 ‘Zo, meneer wou er een gezellige dag van maken en dacht, laat ik eens mijn broekje vol poepen.’ lachte Morgan. ‘Tá, Kyle heeft hongel.’ zei hij heel serieus. ‘Haha, dan gaan we jou een flesje geven.’ ze trok hem snel zijn pyjamaatje aan en liep met hem naar de keuken.

27 Ps. I love this picture en dia 21. XD

28 Zorgvuldig zette ze Kyle in de kinderstoel. ‘Blob de bouwel!’ riep hij. ‘Ja Bob de bouwer stoel, leuk he?’ zei Morgan, en keek lachend naar zijn koppie.

29 Ze liep naar de koelkast en warmde wat melk op in de magnetron. Ze gaf het flesje aan Kyle en keek hoe hij het gulzig opslurpte. ‘Is het lekker knul?’ vroeg ze. ‘Mmmmm.’ kwam er uit zijn mondje.

30 Dom was het maar hij kon er niets aan doen, hij had in het flesje geknepen en daarmee zichzelf ondergespoten met melk/pap. Dus Morgan deed haar kleinzoon in bad. ‘Geeft niet hoor lieverd, dat krijgen we wel weer schoon.’ ze trok hem een schone pyjama aan. ‘Tijd voor een middagdutje.’ zei ze.

31 Met Kyle op haar arm liep ze naar zijn kamertje, en ze legde hem in zijn wiegje. ‘Weltrusten, je bent vast moe.’ zei ze en gaf hem een kus. ‘Ja, Kyle moe. Oma zo telug?’ vroeg hij met een vragend hoofdje. ‘Ja oma is zo terug.’ zei ze, en verliet de kamer.

32 Nadat ze had gedoucht en ontbeten had, liep ze weer naar Kyle’s kamer, waar ze hem slapend aantrof. Wat een schatje was het toch! Hij leek erg veel op zijn mama, maar die zwarte haarkleur had hij echt van Jay. (Ik noemde de vader van thomas & Roos altijd RAY XD Maar hij heet gewoon Jay. XD) ‘Wakker worden Kyle.’ zei ze, en deed hem zijn kleertjes aan. Met zijn xylofoon en Kyle op haar arm liep ze naar de woonkamer.

33 Wel een heel uur lang speelde ze met Kyle en de xylofoon. Die hoge piepjes waren niks voor haar oren, maar het was fijn om met Kyle te spelen. ‘Ik heb geen zin meel.’ zei hij nors. ‘Ik ook niet schatje, zullen we stapjes oefenen?’ Kyle knikte van ja, en Morgan genoot van het opassen.

34 Buiten werd het verliefde stel afgezet, terug van het werk. Ze kusten elkaar. ‘Ik heb onze zoon gemist.’ zei Ivy. ‘Ik moest ook steeds aan hem denken, maar geloof me, m’n moeder heeft hem echt verwend en lekker met hem gespeeld.’ zei hij. ‘Dat weet ik, maar toch.’ ze kuste hem weer, en samen liepen ze naar binnen.

35 Morgan was nog bezig om stapjes te oefenen maar Kyle was afgeleid en liep regelrecht naar zijn papa. Morgan stond op om het koppel te begroetten. ‘Hé Jochie, we zijn er weer hoor.’ zei Tim en liep naar zijn zoon.

36 Ivy gaf Morgan een knuffel. ‘Echt zó bedankt voor het oppassen. Hij heeft het vast reuze naar zijn zin gehad, moeders.’ zei ze. ‘Geen dank meisje, ik heb genoten. En vind het niet meer dan logisch dat ik dit doe.’ zei ze oprecht. ‘Dag knul, heb jij je papa wel een beetje gemist?’ vroeg Tim, en kietelde Kyle. ‘Papiee! Ta Kyle tou mist.’ riep hij.

37 Nu stond ook Tim op om zijn moeder te bedanken. En liep Ivy naar haar zoontje. ‘Echt mam, heel lief dat je dit wilt doen. Dat waardeer ik écht.’ zei Tim tegen zijn moeder. ‘Och jongen, ik doe het met alle liefde, geen dank.’ zei ze bescheiden. Ivy genoot van de peuterarmpjes om haar nek. ‘Mama is thuis.’ zei ze warm. ‘Mamie, oma is lief. Ik tou mist.’ fluisterde hij zacht in haar oor.

38 ‘Mama heeft jou ook gemist schatje!’ zei ze, en keek naar zijn lieve koppie. Wat leek hij op haar, en wat fijn dat ze weer probeerde zwanger te worden, nog zo’n lieffie erbij. ‘Kyle pipi doen.’ zei hij verlegen. ‘Dat zal papa even met je doen.’ zei Tim opeens. En nam zijn zoon over. ‘Bedankt schat, ik ga even zitten ik ben dood op.’ zei ze vermoeid.

39 Tim liep naar Kyle’s kamer, en zette hem op het potje. ‘Plasje doen.’ zei hij simpel. ‘Okee.’ zei Kyle en deed een grote plas. ‘Goedzo knul! Papa is trots. Zullen wij nog eventjes wat stapjes gaan leren?’ vroeg hij. ‘Coewlie!’ riep Kyle blij.

40 Thomas kwam uit zijn werk en ‘t regende zachtjes. Wat had hij heerlijk gegeten! Er was iemand jarig op het werk, en die trakteerde allerlei tapas-gerechtjes. Een druppel liep over zijn voorhoofd. Was dat nou zweet of een regendruppeltje? Snel liep hij naar binnen toe.

41 ‘Dag lieverd.’ zei Morgan, terwijl ze aan het schilderen was. Ze drukte een vlugge kus op zijn wang. Ivy stond net op, ze had eventjes alleen maar gezeten. ‘Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben douchen.’ zei Thomas lachend, en zwaaide naar zijn zoon en kleinzoon die net de woonkamer inliepen.

42 Ivy begon verder te schilderen aan haar stilleven van Thomas & Kyle. En Morgan schilderde een zonsondergang. Terwijl Tim Kyle leerde lopen. ‘Nu laat ik je handen los en dan moet je naar me toe lopen.’ legde Tim rustig uit. ‘Handjes jos dan!’ riep Kyle enthousiast en wou gelijk beginnen.

43 Thomas was klaar met douchen en pakte een goed boek om techniek wat bij te spijkeren, hij was dan wel een goede arts, promotie zag hij wel zitten. Dus de vrouwen waren nog lekker aan het schilderen, Thomas las zijn boek, en Tim & Kyle oefende stapjes.

44 ‘Ik geef Kyle de fles en breng hem naar bed, het was een drukke dag voor hem.’ legde Tim uit, eigenlijk meer aan zichzelf dan aan de rest. ‘Is goed hoor lieverd.’ lachte Ivy, en schilderde rustig verder. ‘Het word mooi.’ zei Morgan gemeend. ‘Jij word ook steeds beter hoor.’ zei ze tegen Morgan.

45 Eenmaal in Kyle’s slaapkamer gaf Tim zijn zoontje een kus. ‘Lekker slapen jochie, morgen weer een nieuwe dag.’ suste hij. ‘Dág pap.’ zei hij vermoeid, en viel gelijk in slaap.

46 Ivy was gestopt met schilderen en ging op de bank liggen. Ze legde haar hoofd op een zitkussen en viel in een lichte slaap. Thomas keek raar op, maar liet haar rustig liggen. ‘Ik ben in bad.’ zei Tim, en liep de badkamer in.

47 Ondertussen was Morgan bezig aan een lekkere pan snert. Dat kon iedereen hier wel gebruiken, met die kou buiten. Het vroor zeker 10 graden! Ze dekte de tafel en riep iedereen bijeen.

48 Tim hoorde zijn moeder roepen en stapte uit bad. Lekker! Snert! Dat hoorde echt bij de winter, lekkere snert. Snel droogde hij zich af, en liep naar de woonkamer. *Kleedde hij zich nog aan? Dit is echt een goddelijk lichaam.XD

49 Het werd een gezellige wintermaaltijd en iedereen complimenteerde Morgan over haar kookkunsten. ‘Echt heerlijk moeders.’ zei Ivy. ‘Ja lekker mam.’ sprak ook Tim. ‘Lekker gemaakt, lieverd.’ zei ook Thomas. Het was gezellig, tot dat Ivy opeens wegrende.

50 En halfkotsend over de wc pot hing. Ze voelde zich de hele dag al niet zo lekker en moe en slap. Die soep deed haar juist goed en nu kwam alles er weer uit. Tim kwam de badkamer binnen rennen. ‘Alles goed lieverd?’ Ivy zei niks en liep straal langs hem heen.

51 Ze trok haar pyjama snel aan en dook onder de dekens. ‘Lieverd, voel je je niet zo lekker? Wat is er aan de hand?’ vroeg Tim bezorgd. ‘Niets, laat me met rust.’ zei ze nors, en viel in slaap. Morgan klopte op de deur. ‘Binnen.’ zei Tim. ‘Lag het aan mijn soep?’ vroeg ze bezorgd. ‘Nee mam, ga maar lekker slapen.’ stelde Tim zijn moeder gerust.

52 Morgan deed wat Tim zei, en dook lekker haar warme bedje in. Dicht tegen Thomas aan. ‘Trusten lieverd.’ sprak ze nog. Maar Thomas, sliep al lang!

53 Tim nam nog een kijkje bij zijn zoon, en dekte hem goed toe. Hij aaide hem over zijn bolletje. ‘Weltrusten Kyle, mama en papa zijn gek op jou.’ zei hij gemeend. Hij knipte het kleine lampje naast zijn bed uit, en liep naar zijn eigen slaapkamer.

54 En ondertussen spookte het aardig in de tuin van Huize Bloomwood. Rebecca en Jay Bloomwood waren lekker aan het spoken.

55 Tim trok zijn pyjama aan en kroop dicht tegen zijn vrouw aan. ‘Ik ben bij je, weltrusten schat.’ fluisterde hij. ‘Je bent lief, sorry van net.’ fluisterde ze. ‘Jij bent ook lief, hou van je.’ zei hij nog en ze vielen in slaap.

56 Midden in de nacht, om half vier, werd Ivy wakker van helse buikpijn. ‘Mijn hemel..’ kreunde ze, en greep naar haar buik. Ze snelde naar de wc, om weer over te geven.

57 Net voor de wc kwam ze tot stilstand. Een trapje voelde ze in haar buik. ZWANGER! ZE WAS ZWANGER! Blij dat ze was, sloop ze naar haar eigen slaapkamer. Wat geweldig, wat een geweldig nieuwtje. Ze was nu al benieuwd hoe Tim zou reageren. Dat uit liefde zo iets moois kon komen.

58 Ze trok haar eigen pyjama weer aan, en kroop onder de dekens. Ze droeg weer een kindje, een broertje of zusje voor Kyle. Wat een heerlijk gevoel, en met een gerust hart, viel ze in slaap. Dicht tegen haar liefje aan.


Download ppt "Het was woensdag avond en druk in huize Bloomwood. Thomas en Morgan zwaaide heftig heen en weer met hun ratels. Ivy keek emotioneel toe, hoe haar lieftallige."

Verwante presentaties


Ads door Google