De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe overleven bomen de winter? THEMA 2: PLANTEN. Wortelharen nemen water op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe overleven bomen de winter? THEMA 2: PLANTEN. Wortelharen nemen water op."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe overleven bomen de winter? THEMA 2: PLANTEN

2 Wortelharen nemen water op

3 Bladeren geven waterdamp af aan de lucht Aan de onderkant van bladeren zitten kleine openingen: huidmondjes Door de huidmondjes gaan gassen de bladeren in en uit: -Het blad in: Koolstofdioxide -Het blad uit: Zuurstof en Waterdamp

4 Wortels werken niet goed bij een lage temperatuur.  Voorjaar en zomer:Najaar en winter:

5 Bij lage temperatuur  Bij de wortels komt er weinig water de plant in. Bij de bladeren gaat er veel water de plant uit  Dus: de plant kan uitdrogen.  Hoe lost een boom dat op?  Hij laat zijn blaadjes vallen.  Nu raakt de boom geen water meer kwijt via de bladeren en droogt niet uit.

6 Waarom krijgen bladeren in de herfst een andere kleur?  De bladgroenkorrels in de bladeren zijn belangrijk voor een plant, die wil de boom bewaren.  De boom haalt de bladgroenkorrels uit de bladeren en brengt ze naar de takken en stam.  In de bladeren blijven kleurstofkorrels over: rood, geel, bruin. Die waren er al maar je zag ze niet door het groen in het blad.


Download ppt "Hoe overleven bomen de winter? THEMA 2: PLANTEN. Wortelharen nemen water op."

Verwante presentaties


Ads door Google