De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Slide 3: Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de kleuterschool? Laat je kind een paar keer bij familie of vrienden spelen Zo went het aan spelen zonder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Slide 3: Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de kleuterschool? Laat je kind een paar keer bij familie of vrienden spelen Zo went het aan spelen zonder."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Slide 3: Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de kleuterschool? Laat je kind een paar keer bij familie of vrienden spelen Zo went het aan spelen zonder mama of papa. Je kind ervaart dat je weggaat en dan weer terugkomt. Ga samen met je kleuter kijken in de kleuterklas. Veel scholen organiseren een onthaalmoment voor nieuwe kleuters. Vertel regelmatig over de kleuterschool. Doe dat enthousiast, maar stel de school ook niet overdreven positief voor. Maak duidelijk wat er de eerste schooldag zal gebeuren. Oefen samen om de jas aan te doen en de boekentas dicht te maken. Zet de boekentas in de woonkamer. Laat je kleuter eens drinken uit een drinkbus of eten uit een brooddoos.

4 Slide 4: Wat kan er in het schoolreglement staan? Engagementsverklaring Hier instaan wederzijdse afspraken tussen de ouders en de school Wat mag en wat mag niet? Hier vind je het orde en tuchtreglement voor de leerlingen: a) wat mag en wat mag niet? b) hoe straft de school? c) hoe kunnen ouders reageren als ze niet akkoord gaan? Geslaagd of niet geslaagd? Hier vind je a) hoe de school getuigschriften toekent? b) wat kan je doen als je niet akkoord gaat? Mijn kind is ziek Hier vind je wat je moet doen bij afwezigheid en wat de afspraken zijn voor kinderen die te laat komen. Praktische afspraken Je vindt in het reglement ook de afspraken in verband met huiswerk, agenda’s en rapporten.


Download ppt "Slide 3: Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de kleuterschool? Laat je kind een paar keer bij familie of vrienden spelen Zo went het aan spelen zonder."

Verwante presentaties


Ads door Google