De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen"— Transcript van de presentatie:

1 Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen
20 december 2015

2 Villa Smits Het voormalige gemeentehuis van Eibergen. Was nu het startpunt voor de Midwinterhoornwandeling en de laatste expositie van Kunstkring B-Art in 2015.

3 In de villa maakte Frank Weetink zich op om de openingshandeling voor de tentoonstelling te verrichten. Want zo moest hij eruit zien 

4 Terwijl vóór de villa Dolf zich klaar maakte voor het maken van een nieuwe houtsculptuur ….
….. verzamelden de aanwezigen zich voor de ingang voor de officiële opening.

5 B-Art voorzitter, Herbert Wensink, opende de ceremonie met een kort woordje, …..
…. waarna leden van onze expositiecommissie symbolisch het kleurige lint spanden ……

6 …. en de “Oude Meester” met een paar rake (?) klappen het lint in tweeën hakte. De expositie was geopend. Toch ging er nog niemand naar binnen.

7 Want nauwelijks was het geluid van de bijlslag verstild en was de confetti door de wind verspreid of de midwinter-hoornblazers lieten van zich horen. Ook hun wandeling kon beginnen.

8 Even tijd voor een foto; de midwinterhoornblazer samen met de “oude meester”.

9 Buiten maakte Regio8 video opnames en zorgden enkele
vuurkorven voor wat warmte.

10 Eenmaal binnen kwamen de bezoekers eerst in de voormalige burgemeesterskamer, waar naast de authentieke schouw enkele houtsculpturen van Harry Lankveld waren opgesteld en schilderijen hingen van Vincent Geels en van Ali Moolhuizen (niet op de foto).

11 Van daaruit kwamen ze in de grote hal waar o. m
Van daaruit kwamen ze in de grote hal waar o.m. een houtsculptuur van Dolf Bierhuizen stond opgesteld. Wie even verder door liep kwam vanzelf langs Vincent Jonker die daar toonde hoe een nieuw meesterwerk tot stand komt.

12 Vervolgens kwam men in een grote ruimte met daarin o.a. werk van o.a.
Ali Moolhuizen Dolf Bierhuizen en Hilde Grooters

13 Via een monumentale trap met schitterende gebrandschilderde ramen werd de tentoonstelling voortgezet in een aantal ruimtes op de tweede verdieping.

14 Daar vond men o.a. keramiek van Corry Lankveld,

15 de heel bijzondere keramiek van
Jeanne en André te Dorsthorst

16 grafisch werk van Lies Prins
grafisch werk van Lies Prins., schilderijen van Miny Stoltenberg en Marion Schmitz, (van wie we ook al werk op de benedenverdieping waren tegengekomen), (Helaas was de belichting niet overal even goed, zodat de kwaliteit van de opnames soms niet al te goed is en we een aantal foto’s ook hebben moeten laten vervallen )

17 Meer schilderijen van Ali Moolhuizen en Marianne Appels,  en meer keramiek van Jeanne te Dorsthorst,  en van Louise Bierhuizen. 

18 En, last but not least, schilderijen van Thea Bentvelzen,  houtsnijwerk van Harry Lankveld,  en fijnschilderwerk van Inge Zwolle.

19 En terwijl de wandelaars genoten van het fraaie weer en de mooie omgeving, kunstliefhebbers de villa en de tentoonstelling bezochten (of daar zelfs voor terugkwamen), bliezen de midwinterhoornblazers nog even met tussenpozen hun ‘gevarieerde’ repertoire. Ze zullen weer moeten wachten tot het volgend jaar. U en wij ook !!!!

20 Kunstkring BArt wenst u Prettige Kerstdagen en een weergaloos 2016
Bedankt voor uw belangstelling voor onze activiteiten in 2015. Wij hopen u weer te mogen ontmoeten in 2016 Kunstkring BArt wenst u Prettige Kerstdagen en een weergaloos 2016


Download ppt "Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen"

Verwante presentaties


Ads door Google