De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit. Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit. Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft."— Transcript van de presentatie:

1 The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit

2 Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft geen garantie voor nu  Stilstand Golfstroom door opwarming van de aarde - Waarschijnlijk niet eens mogelijk - Zelfs al is dit wel mogelijk, zou het ten eerste eeuwen duren en zou het ten tweede geen ijstijd veroorzaken

3 De storm  In de film bevriest alles in het oog van de orkaan, dus de lucht zou rond de -100˚C moeten zitten. Het klopt (in de film) dat de lucht niet goed kan verwarmen door de snelle afdaling, maar zelfs het hoogste punt in de troposfeer is zo’n -60˚C.  Het oog van een orkaan is het punt met de minste druk in de storm, dus de lucht zou omhoog moeten gaan en niet zakken vanuit de troposfeer.  De temperatuur daalt tijdens de storm in de film met 10 graden per seconde, wat simpelweg onmogelijk is in het echte leven.

4 Stijging zeeniveau  In de film wordt aangegeven dat door het smelten van het ijs in Groenland het zeeniveau met iets meer dan 7,5 meter in een paar seconden doet stijgen. Dit is onmogelijk, het kost jaren: Stijging van het zeeniveau is een langzaam proces.  Nadat in de film de ijstijd is aangebroken en astronauten vanuit de ruimte de aarde bekijken ziet het er nog precies hetzelfde uit als eerst. Het is zowel niet aangetast door de 7,5 meter zeeniveau stijging en ook niet door de ijstijd (het zou minder water moeten bevatten: Het vormen van gletsjers over het land kost veel water wat anders in de oceaan zou zitten).


Download ppt "The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit. Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft."

Verwante presentaties


Ads door Google