De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet."— Transcript van de presentatie:

1 Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet. 6. Je eigen koopgedrag

2 1. Controleer de winkel Controleer de voorwaarden van de webwinkel als je hieraan twijfelt, en kijk of de webwinkel het ‘thuiswinkel waarborg’ heeft. Zorg dat je weet welke sites je wel en niet veilig kunt gebruiken, Zet je favoriete sites in je favorieten. Kijk of de site vaker is bezocht en op het internet voorkomt. Als de site vaker voorkomt is het waarschijnlijk wel een veilige site. Kijk ook naar recensie, als de webwinkel veel slechte recensies heeft dan is het niet slim hier iets te kopen.

3 1. Controleer de winkel Dit soort informatie kan laten zien of de website betrouwbaar is of niet. *Bevat de website contactinformatie? *Ziet de pagina er verzorgd uit? *In welk land is het bedrijf gevestigd? Een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het een professioneel bedrijf betreft.

4 2. Controleer de verkoper. Let goed op met de verkoper, deze kan onbetrouwbaar zijn of bekend zijn bij de politie voor bijvoorbeeld internet fraude. Dit kun je controleren op: www.mijnpolitie.nl. www.mijnpolitie.nl

5 3. Veiligheid van website Via de Online ShopScan van Consuwijzer kun je checken of een webwinkel OK is. Controleer op de website van de uitgever van het keurmerk of deze het keurmerk ook daadwerkelijk aan die webwinkel heeft verstrekt. Controleer van een keurmerk ook wat de betekenis is, bijvoorbeeld door te kijken of het keurmerk voorkomt op de lijst van ConsuWijzer.

6 3. Veiligheid van website HTTPS betekent: HyperText Transfer Protocol Secure, zoals je ziet staar er nu secure achter, dit betekent dus dat het webadres beveiligd is. Dus als er HTTPS staat dan is dit webadres beveiligd. https http Controleer de beveiliging van de site, beveiligde sites beginnen in de adres balk met https in plaats van http

7 Controleer regelmatig je bankrekening of er misschien vreemde transacties zijn gedaan of andere dergelijke dingen. Kijk of de webpagina bij betaling links in de adres balk een slotje laat zien, dit laat zien of het veilig is of niet. 4. Veiligheid van betaling

8 5. Shoppen via smart phone of tablet Zorg dat je op het internet surft via een vertrouwt netwerk of je eigen netwerk, bijvoorbeeld open Wi-Fi netwerken kunnen een risico vormen. Open Wi-Fi netwerken kunnen onbeschermd en onveilig zijn. Er kunnen hackers gegevens van jou in handen krijgen via dit netwerk. Dus pas hier goed mee op. Ga NOOIT internet bankieren op een Open Wi-Fi netwerk, dit is eigenlijk altijd onveilig.

9 5. Shoppen via smart phone of tablet Zorg dat je zoveel mogelijk op beveiligde wifi netwerken werkt. Dit is altijd het veiligste.

10 6. Je eigen koopgedrag Laat je niet opjagen, koop alleen wat je nodig hebt of wat je ook echt wilt hebben. Niet alle aanbiedingen en mailtjes zijn echt, ook internetcriminelen lokken hier mensen mee, let dus altijd goed op wat je aanklikt.


Download ppt "Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet."

Verwante presentaties


Ads door Google