De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Week 2 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Week 2 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?"— Transcript van de presentatie:

1 Week 2 Docent: COMMUNICATIE

2 Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?

3 Opdracht Zittend voor zijn hut geniet hij zichtbaar en intens van de avondzon die de wereld in een prachtige gloed zet. Ik loop op hem af en laat hem mijn schoenen zien. Door mijn opgravingwerkzaamheden bij een oude Incastad zijn ze totaal aan flarden. Hij bekijkt ze nauwkeurig en zegt tenslotte: “Ze zijn kapot”. Ik dwing mijzelf om geduldig te blijven en vraag vriendelijk: Kunt u ze misschien voor mij herstellen?” ”Heeft u een moment?” De man draait zich om en roept naar binnen: “Zeg vrouw, hoeveel geld hebben we nog in huis?” In het huis ontstaat wat gerommel. Eerst wordt een kastdeur geopend en daarna een blikken trommel. Ik hoor het geluid van geld tellen. Eindelijk wordt er naar buiten geroepen ‘Zeventien pesos.’ Op het gelaat van de schoenmaker verschijnt nu een meelijwekkende glimlach. “U hoort het”, zegt hij daarna hoffelijk. “Komt u over een paar weken nog eens terug. U begrijpt wel dat ik, nu we nog zoveel geld hebben, niet kan werken”. Wat vinden jullie hiervan? Zou jij iets anders zeggen?

4 Gezindheid van de hulpverlener Het diagnose-receptgesprek Het samenwerkingsmodel

5 Casus Bespreken casus uit het boek (pag. 25 en 29) Welke belangen spelen bij de modellen? Welk model past bij de studenten? Waarom?

6 Opdracht Gespreksoefening in 3 tallen casus: Hulpverlener voert het gesprek uit a.d.v. het diagnose-receptgesprek of het samenwerkingsmodel nabespreken

7 Huiswerk Lezen hfs. 3 t/m hfs.3.3.3, Psychologische gespreksvoering. Lezen hfs.2 Reflecteren de basis Eigen casus voor gesprekken in de klas schrijven. Vergeet niet regelmatig je reflectieverslag bij te houden.


Download ppt "Week 2 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?"

Verwante presentaties


Ads door Google