De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion."— Transcript van de presentatie:

1

2 Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion Bouthoorn, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Beiden hebben ook op de J.P.Sweelinckschool gezeten. Hiervoor was ik al 7 jaar overblijfmoeder op de J.P.Sweelinckschool. In maart 2007 heb ik de Opleiding Coordinator Tussenschoolse Opvang van het ROC gevolgd. Deze opleiding heb ik in januari 2008 met succes afgerond. Elk jaar volg ik een vervolgcurcus van het ROC plus diverse workshops en trainingen.

3 Het TSO (overblijf)-team. Het TSO- team bestaat uit:  Martina v/d Aar (moeder van Floortje)  Marion Bouthoorn  Diane Buchner (moeder van Fleur en Sven)  Radhika Charoe (moeder van Arci, Vibhu en Sriji Priya)  Ginette de Graaf  Ingrid Kortlever  Catalina Lopez  Miranda de Looff  Antionette Meijer (moeder van Youri en Laura)  Narin Tok (moeder van Yusuf Can en Efe Can) Reserve TSO-krachten: Ulla Blom (moeder van Ingmar), Lies de Bruin, Monique Boekhout v. Solinge (moeder vanJet en Puk), Claudine v. Egmond (moeder van Quinten en Vince), Bianca Zeeman (moeder van Pim en Kiki)

4 Aan/afmelden van de TSO. Het aan en afmelden van uw kind(eren) kunt u doen op ma/di/do en vrijdag tussen 7.45 uur en 8.30 uur bij de TSO coordinator Marion Bouthoorn. Dit kan telefonisch tel.nr.: 06/23068428 of een smsje of per mail: overblijfjpsweelinck@scopemail.nloverblijfjpsweelinck@scopemail.nl. De kosten van de TSO zijn 2,00 euro per kind, per keer. De kosten bij niet tijdig aanmelden zijn 3,50 euro per kind, per keer. De kosten bij niet tijdig afmelden zijn 2,50 euro per kind, per keer. U krijgt achteraf een factuur, factuurdata voor het schooljaar 2015/2016 zijn: 1 e factuur: Periode 24 augustus t/m 16 oktober (= 8 weken) factuur mee: In de week van 26 oktober 2015 2 e factuur: Periode 26 oktober t/m 18 december(= 8 weken) factuur mee: In de week van 4 januari 2016 3 e factuur: Periode 4 januari t/m 19 februari(= 7 weken) factuur mee: In de week van 29 februari 2016 4 e factuur: Periode 29 februari t/m 22 april (= 8 weken) factuur mee: In de week van 9 mei 2016 5 e factuur: Periode 9 mei t/m 7 juli (= 8 weken) factuur mee: In de week van 4 juli 2016

5 Met ons team willen we een ontspannen, gezellige en veilige omgeving creeren voor uw kind(eren) tijdens het overblijven. Wij beginnen om 11.30 uur en maken de tafels schoon en voorzien we de bovenbouwtafels van tafelzeil. Op alle tafels komen kindertijdschriften, prullenbakjes en mandjes met appels/komkommers (elk kind mag hier gebruik van maken). We zetten de glazen en bordjes klaar en maken thee. Om 11.55 uur worden de kleuters opgehaald. Zij gaan meteen naar het toilet en wassen hun handen. Daarna worden de kinderen uit groep 3 en 4 opgehaald. Hierna mogen ze een plekje zoeken en zetten daar ook hun broodtrommel en beker neer. Hoe ziet het overblijven eruit voor de kinderen van de J.P. Sweelinckschool ?

6 Bij kinderen in de bovenbouw wordt het aanmelden in de klas geregeld. Kinderen van de bovenbouw gaan na het spelen nog naar het toilet en hun handen wassen. Na het aanmelden beginnen we met een kort gebed. Het is dan de bedoeling dat iedereen stil en eerbiedig is. Daarna gaan we met z’n allen eten en drinken. Een TSO-kracht houdt de kinderen van een paar tafels in de gaten, helpt als dit nodig mocht zijn en maakt appels/komkommers in stukjes om dit uit te delen aan de kinderen. Als iedereen klaar is met eten en drinken, sluiten we af met een dankgebed. Ook nu is het de bedoeling dat iedereen stil en eerbiedig is. Kinderen die nog niet klaar zijn met eten gaan daarna verder. Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ?

7 Doordat er veel kinderen gebruik maken van de TSO, gaan eerst de kinderen van groep 1 t/m 4 eten t/m ongev. 12. 30 uur eten en daarna spelen. Kinderen van groep 5 t/m 8 eerst spelen t/m ongev. 12.30 uur en daarna eten. We eten met de kinderen in de aula, bij slecht weer maken gebruik van klas- Lokalen, waardoor de kinderen in de aula kunnen spelen. Als er op vrijdag veel kinderen zijn, gaan 2 van de 4 groepen eerst eten en daarna spelen. De anderen 2 groepen gaan eerst spelen en daarna eten. Bij droog weer gaan we naar buiten, anders wordt er binnen gespeeld. Wanneer we buiten spelen worden de hekken rond de school gesloten en gaan om 13.00 uur weer open. Soms doen we een combinatie van binnen en buiten spelen. Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ?

8 Wanneer de hekken open gaan, worden de kinderen van groep 1/2 A, 1/2 B, 1/2C, 3 en 4 door de TSO-krachten terug gebracht naar hun klas, zodat we zeker weten dat alle kinderen die overblijven weer veilig in hun klas zitten.

9 Zo zien wij graag de kinderen! Hier ben ik Het is goed dat ik er ben Er zijn mensen die van mij houden Niet iedereen vindt mij aardig Ik luister wel naar kritiek Ik zeg wat ik voel en denk Doet iemand vervelend tegen mij ? Dan haal ik mijn schouders op Doet iemand rot, Dan doe ik niet mee Ik gedraag mij als een kanjer Want ik ben een kanjer

10 6 Tips! We helpen elkaar We pesten elkaar niet We zijn te vertrouwen Niemand doet zielig Niemand speelt de baas Niemand lacht uit

11 Wist u dat: kinderen die overblijven mogen niet zonder toestemming van hun ouder(s) /verzorger(s) bij iemand anders gaan eten de financiele administratie door Scope scholengroep wordt gedaan het fijn zou zijn als we van ieder kind een inschrijfformulier hebben bij veranderingen graag een mutatieformulier inleveren bij gebruik van medicatie een medische verklaring op prijs gesteld wordt het de bedoeling is dat je je brood opeet er geen snoep of chips meegegeven mag worden, wel gezonde koek of fruit kinderen vrij gebruik mogen maken van: thee, appels en komkommers we op vrijdag altijd soep maken erop vrijdag ook tosti’s gemaakt kunnen worden de kinderen wel zelf hiervoor hun brood al kant en klaar mee moeten nemen

12 Wist u dat: we op vrijdag soms pannenkoeken, roerei, omelet of een eitje bakken kinderen van de onderbouw ook op vrijdag kunnen overblijven maar dan wel om 13.15 uur opgehaald moeten worden erop studiemiddagen geen TSO is in geval van een tropenrooster er geen TSO is we de hekken rondom school sluiten deze om 13.00 uur weer geopend worden we hierdoor een beter overzicht hebben op de kinderen die overblijven de TSO-krachten regelmatig workshops en trainingen volgen alle TSO-krachten in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG) alle TSO-krachten via Scope WA verzekerd zijn we voor een uitgebreide informatie, een informatieboekje voor de tussen- schoolse opvang (TSO) hebben wij er alles aan doen om de kinderen een leuk overblijf moment te bezorgen wanneer er iets is, u altijd contact kunt opnemen met de overblijfcoordinator Marion Bouthoorn: 06-23068428 of overblijfjpsweelinck@scopemail.nloverblijfjpsweelinck@scopemail.nl


Download ppt "Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion."

Verwante presentaties


Ads door Google