De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Dave Lenssen. Social Media  Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Dave Lenssen. Social Media  Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te."— Transcript van de presentatie:

1 Door Dave Lenssen

2 Social Media  Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Social media is niet aleen informatie in de vorm van teksten, foto’s en video’s worden ook dagelijks verspreid. Er zijn heel erg veel social media sites, hier zijn een paar voorbeelden: Youtube, Facebook, Twitter en Linkedin, maar ook bijvoorbeeld Wikipedia en Myspace. Een nederlandse social media site is bijvoorbeeld Hyves. De rol van de website bezoeker is van groot belang bij social media. De bezoekers zorgen meestal voor de inhoud van de website.

3 Pluspunten van Social Media  De sites zijn vaak erg actueel  Inhoud is erg deelbaar en eenvoudig te verspreiden  Mensen zijn makkelijk bereikbaar voor bedrijven  Laat mensen eenvoudig voldoen aan het sociale basis behoefte  Scoren erg goed in zoekmachines

4 Minpunten van Social Media  Resultaten vaak verdeelt door gemiddeldes  Initiatieven komen vaker niet naar voren  Consumenten en medewerkers kunnen makkelijk negatieve dingen zeggen over een bedrijf  Zijn niet altijd betrouwbaar

5 Rol Social Media in marketing  Voor bedrijven die willen adverteren is social media een heel handig medium, dit komt door de heel hoge gebruikers-aantallen. Als je een advertentie plaats op een site zet met 900 miljoen active leden (facebook), dan weet je zeker dat het gelezen word. Facebook heeft hier zelf een eigen programma voor.


Download ppt "Door Dave Lenssen. Social Media  Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te."

Verwante presentaties


Ads door Google