De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)

2 Zingen voor de dienst:

3 Opwekking 523

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Welkom

20 Aansteken van de kaarsen

21 NLB0477

22

23

24

25

26

27 Stilte- bemoediging en groet

28 Vredegroet: elkaar een gezegend kerstfeest wensen

29 Inleidende woorden

30 Gebed voor de nood van de wereld

31 Glorialied:Opw. 525: Jubel het uit.

32 allen: Jubel het uit (Opw 525) t. I, Watts; m. G.F. Händel; v. M. Schaart

33

34

35

36

37

38

39 Gebed om de Geest

40 Lezing: Lucas 2: 1-15 1 In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Hij wilde alle inwoners van het Romeinse rijk laten tellen. 2 Het was de eerste keer dat dit gebeurde. Het was in de tijd dat Quirinius de provincie Syrië bestuurde. 3 Iedereen moest geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan kwam. Daarom gingen alle mensen op reis.

41 4-5 Ook Jozef moest op reis. Hij ging van Nazaret in Galilea naar Betlehem in Judea. Want hij kwam uit de familie van David, en David kwam uit Betlehem. Jozef ging samen met Maria naar Betlehem. Maria zou met Jozef gaan trouwen, en ze was zwanger. 6 Toen Jozef en Maria in Betlehem waren, werd het kind geboren. 7 Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem in een doek, en legde hem in een voerbak voor de dieren. Want er was voor hen nergens plaats om te slapen.

42 8 Die nacht waren er herders in de buurt van Betlehem. Ze pasten buiten op hun schapen. 9 Opeens stond er een engel tussen de herders, en het licht van God straalde om hen heen. De herders werden bang. 10 Maar de engel zei: ‘Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. 11 Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer. Hij is geboren in Betlehem, de stad van David.

43 12. En zo kunnen jullie hem herkennen: het kind ligt in een voerbak en is in een doek gewikkeld.’ 13 En plotseling was er bij de engel een hele groep engelen. Ze eerden God en zeiden: 14 ‘Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt.’ 15 Daarna gingen de engelen terug naar de hemel. De herders zeiden tegen elkaar: ‘Kom, we gaan naar Betlehem. Want God heeft ons verteld wat er gebeurd is. Laten we gaan kijken.’

44 NLB0481

45

46

47

48

49

50 Overdenking: “Met liefde aangeraakt”

51 Muzikaal intermezzo

52 Kerstmusical: “ De Kleine Herder”

53 Maria’s Zoon Lang geleden in Betlehem kwam in een donkere nacht het heilig kind, Maria’s zoon die ons de vrede bracht. Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal.

54 Daar hoorden herders in het veld een heerlijk lied van ver, en aan de hemel zagen zij een nieuwe heldere ster. Die nacht was Jozef onderweg, zocht een herberg voor zijn vrouw; maar hij vond nergens onderdak nu het kindje komen zou.

55 Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal. Daar in een hoekje van de stal wordt hun geduld beloond, daar zagen zij het Christuskind daar lag Maria’s Zoon.

56 Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal.

57

58 Stille nacht 1 ste couplet Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Betlehem stal, hij der schepselen Heer, Hij der schepselen Heer.

59

60 Vrolijk Kerstfeest iedereen Wonderbare Raadsman(Wonderbare Raadsman) Sterke God(Sterke God) Eeuwige Vader(Eeuwige Vader) Vredevorst(Vredevorst) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen

61 Vrede voor de wereld(Vrede voor de wereld) Heeft Hij gebracht(Heeft Hij gebracht) Vrijheid voor de volken(Vrijheid voor de volken) Licht in nacht(Licht in de nacht) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En Zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen.

62 Vrede voor de wereld(Vrede voor de wereld) Heeft Hij gebracht(Heeft Hij gebracht) Vrijheid voor de volken(Vrijheid voor de volken) Licht in nacht(Licht in de nacht) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En Zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen Vrolijk kerstfeest iedereen Vrolijk kerstfeest iedereen!!!

63

64 Dankgebed en voorbeden

65 Collecte bestemd voor Kinderen in de knel

66 NLB0487

67

68

69

70

71

72 Wegzending en zegen

73 Goede kerstdagen


Download ppt "Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)"

Verwante presentaties


Ads door Google