De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 4 Kleurplaat voor de kleintjes Help jij Rudolf een Kleurtje te geven? Gedicht De eerste keer dat ik bij jou kom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 4 Kleurplaat voor de kleintjes Help jij Rudolf een Kleurtje te geven? Gedicht De eerste keer dat ik bij jou kom."— Transcript van de presentatie:

1 Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 4 Kleurplaat voor de kleintjes Help jij Rudolf een Kleurtje te geven? Gedicht De eerste keer dat ik bij jou kom Het klinkt misschien een beetje dom want voor jou ben ik de zon want dit is de eerste dat ik bij jou kom. Joepie, de Kerstman is er weer met alle cadeaus en natuurlijk ook veel lekkers! Door Eliza Lieve Hanna en Julius ZUTPHEN— Gaan jullie ook kerst vieren!? Jullie kennen Rudolf toch wel? Wij willen graag weten hoe hij aan zijn rode neusje komt! Weten jullie dat? Als jullie het antwoord weten dan krijgen jullie van de Kerstman vast heeeeeeeeel veel cadeaus De Kerstman is weer in het land Nieuws voor kleintjes Gedichtje

2 De vrije vogel Natuurnieuws Konijn! 2/4 Vrijdag 19 december2015 | WGS Schoolkrant, sinds 2015 | Gratis editie voor kinderen van de WGS Eindelijk een schoolkrant De Walter Gilijns krijgt een schoolkrant HIAAA! Door Lieve, Eliza, Hanna en Julius ZUTPHEN – De Walter Gillijns school miste al jaren een schoolkrant. Dat moment is nu voorbij. Dit is een oefenkrant om te kijken of wij dit werk wel aan kunnen en natuurlijk om te kijken of jullie het ook leuk vinden. We hebben nu ook een brievenbus waarin jullie je ideeën kunnen stoppen. Ben je er blij mee of vind je het niet zo leuk, stop het dan in de brievenbus. Natuurlijk krijgt iedereen een keer per maand de schoolkrant! Op blz.2/4 zie je de mening van meneer Henk. Fijn kerstfeest! Mop van de maand: Floortje :” ik heb vannacht geslaapfietst.” Erik: “waarom geslaapfietst?” Floortje: “ ik hou niet zo van wandelen.” Hoofdartikel Mop Nieuwe school is klaar! Nieuwsfoto met bijschrift Sneeuw vlokken maken 3/4 Kleintjes Kleurenplaat 4/4

3 Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 2 Misschien komt er een konijn op school! Door Eliza, Hanna, Lieve en Julius ZUTPHEN – Dieks heeft het idee bedacht om een konijn op school te mogen houden. Het kan zijn dat dit niet gebeurt maar wij hopen van wel! Dieks heeft dit fantastische idee natuurlijk wel even aan meneer Henk gevraagd. Meneer Henk heeft met de ouderraad overlegd en daarna aan Dieks verteld dat hij het plan kan gaan uitvoeren. Als het goed is dan komt het konijn waarschijnlijk op het kleuterplein. Hij komt waarschijnlijk in de schooltuin. Hoe het konijn gaat heten is nog niet duidelijk. Hier zie je de mening van meneer Henk Door Hanna, Lieve, Eliza en Julius ZUTPHEN – interview 1.Hoe vindt u dat er een schoolkrant? Keigaaf het is echt een goed idee. 2. Wat zal u leuk vinden in de schoolkrant? Een heleboel kleurplaten en een verhaal. 3. Hoe denkt u dat anderen er over denken? Ik denk dat anderen het heel leuk vinden en er meer door gaan lezen. 4. Zou u zelf ook een schoolkrant willen oprichten? Ik zat op een schaats club en daar heb ik een klein schaatskrantje opgericht. 5.Hoe zou u een krant willen noemen? Het bontenbeesten blad. Natuur nieuws Schoolkrant: LEUK! BOEKENTIPS! Interviews + foto Natuur nieuws Boekentips Strip Of Raadsel Of Prijsvraag Prijsvraag! Win een spookrondleiding, Van de jongste torenwachter van Nederland. Vraag! Wat zijn de hulpjes van de kerstman? Jongens: Leven van een loser. meisjes: dagboek van een muts. Kleuters: de kleine mol die wou weten wie er op zijn kop gepoept had.

4 Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 3 kleurplaat Spannend verhaal ijs-kristallen maken! strip Benodigdheden: Schaar Papier Pen/potlood De schoolkrant!


Download ppt "Vrijdag 19 december 2015 De vrije vogel 4 Kleurplaat voor de kleintjes Help jij Rudolf een Kleurtje te geven? Gedicht De eerste keer dat ik bij jou kom."

Verwante presentaties


Ads door Google