De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedachten en anekdoten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedachten en anekdoten"— Transcript van de presentatie:

1 Gedachten en anekdoten
Winston CHURCHILL Gedachten en anekdoten De geschiedenis zal toegeeflijk zijn voor mij, want ik ben van plan ze te schrijven

2 EEN SOLDAAT IN BURGERKLEDIJ
Ik heb niets anders te bieden dan bloed, werk, tranen en zweet

3 OVER DE GEZONDHEID Lord Montgomery : «Ik drink niet en rook nooit en ik ben honderd percent in goede gezondheid.» Churchill : «Ik drink en ik rook en ik ben voor tweehonderd percent in goede gezondheid.»

4 LADY ASTOR Het verhaal speelt zich af in de kamer van de Lords waar Lady Astor Churchill interpelleert: "Mijnheer, als ik uw echtgenote was, dan zou ik vergif in uw koffie doen." Waarop Churchill: "Mevrouw, als ik uw echtgenoot was, dan dronk ik de koffie op."

5 De tweede wereldoorlog
Wanneer Chamberlain (de Britse eerste minister in 1938) aan Hitler een vredesverdrag voorlegde, had Churchill de volgende waarschuwende bedenking:  " Tussen de oneer en de oorlog; hebt u gekozen voor de oneer en zal u de oorlog krijgen".»

6 MET DE GAULLE Tijdens de laatste wereldoorlog kwam Churchill in het bureau van De Gaulle in een buitennissig kostuum: vlinderdasje met bolletjes en kostuum met vierkante motieven. De generaal, altijd in uniform, glimlachte en zei: "Tiens. Is het vandaag karnaval in Londen?". Waarop Churchill: "Wat wil je, niet iedereen kan zich verkleden in een onbekende soldaat."

7 ZIJN FILOSOFIE Succes bestaat erin van mislukking tot mislukking te gaan zonder dat men zijn enthoesiasme verliest. Iedereen wist dat het onmogelijk was. Dan kwam de man die het niet wist. En hij deed het onmogelijke.

8 Over Clement ATLEE Over een van zijn politieke tegenstanders zei Churchill: "Clement Atlee is een zeer bescheiden man. Maar hij heeft goede redenen om het te zijn."

9 OVER DE GEZONDHEID Een Engels gezegde verzekert: " Een appel per dag houdt de geneesheer op afstand." Churchill licht toe: "Vooral als je goed mikt." "Als ik zo goed bewaard gebleven ben, dan is het dankzij de sport. Ik heb er nooit een beoefend.". »

10 CITATEN Ik ben niet moeilijk. Ik stel me al tevreden met het beste.
We zijn allen wormen, maar ik denk dat ik een glimworm ben Slechts als het nacht is schitteren de sterren. .

11 OVER MUSSOLINI Op het einde van zijn leven werd Churchill uitgenodigd voor een eetmaal, gegeven door zijn schoonzoon, Christophe Soames. De tafelgenoten waren vervelend en Churchill deed dan ook zijn mond niet open. Om hem wat af te leiden vroeg de gastheer wie op hem het meest indruk gemaakt had tijdens de tweede wereldoorlog. Tot grote verwondering van iedereen antwoordde hij: "Mussolini". "Waarom Mussolini?", vroeg zijn schoonzoon hem. Waarop Churchill: " Omdat hij zijn schoonzoon liet fusilliëren".

12 OVER DE POLITIEK « De intelligentie in politiek bestaat erin op voorhand te kunnen zeggen wat er morgen, de volgende week, de volgende maand, het volgend jaar gaat gebeuren. En om daarna de intelligentie te hebben te kunnen uitleggen waarom het niet gebeurd is.» De democratie is de ergste van alle bestuursvormen, met uitzondering van alle andere die van tijd tot tijd uitgeprobeerd werden .»

13 OVER EUROPA “ In Engeland is alles toegelaten, behalve wat verboden is. In Duitsland is alles verboden, behalve wat toegelaten is. In Frankrijk is alles toegelaten, ook wat verboden is. In Rusland is alles verboden, ook wat toegelaten is.”

14 VERJAARDAG Tijdens een van zijn laatste verjaardagen zei een journalist: "Ik hoop van erbij te zijn als u uw honderdste verjaardag viert". Waarop Churchill: " Maar waarom niet, u ziet er nog zeer goed uit."

15 LAATSTE WOORD Ik ben klaar om mijn Schepper te ontmoeten. Maar of hij klaar is om de beproeving te doorstaan van mij te zien, dat is andere koek.

16 EINDE


Download ppt "Gedachten en anekdoten"

Verwante presentaties


Ads door Google