De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koningin Wilhelmina school

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koningin Wilhelmina school"— Transcript van de presentatie:

1 Koningin Wilhelmina school
Kerstfeest 2015 Koningin Wilhelmina school

2 Welkom en Gebed

3 Kerstmis is méér Kerstmis is meer dan een boom vol met ballen, liedjes en slingers en sfeer overal. Kerstmis is het verhaal van een kindje, ergens ver weg in en simpele stal. Kerstmis is meer dan die kransjes met spikkels, slagroom, kalkoen en een kerstbrood met spijs Kerstmis is ook een kind in een voerbak. Stro en wat doeken; een kindje op reis. Kerstmis is meer dan gezellige dagen, vol met cadeautjes en ander genot. Kerstmis is in Gods vrede geloven en in dat kind als cadeautje van God. Kerstmis is meer dan die brandende kaarsen. knus bij elkaar, de gordijnen goed dicht. Kerstmis is juist het licht voor de wereld. Dat is de droom van een wereld vol licht.

4 Aansteken van de kaarsjes

5 Ga je mee op zoek Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind, Want wie zoekt, die vindt! Ga je mee op reis, wie weet, lang en ver? Ga je mee op reis, kijk daar is de ster! Ga je mee op reis, wie weet, lang en ver, kijk, daar is de ster! Wij hebben die ster daar in het westen gezien. De mooiste van de mooiste, de lichtste bovendien. Er is een kind geboren, een kind als nooit tevoren, een heel bijzonder Koningskind misschien…

6 Het kerstverhaal

7 Als je veel van iemand houdt
1. Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt, da's heel gewoon. Omdat God van mensen houdt, gaf Hij 't mooiste wat Hij had, Zijn eigen Zoon. Refrein: Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk: een mooier geschenk ken ik niet. Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk: Een mooier geschenk ken ik niet. 2. Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt, da's heel gewoon. En de wijzen brachten goud, mirre en wierook voor het Kind, als eerbetoon. Refrein: Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk: een mooier geschenk ken ik niet. Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk: Een mooier geschenk ken ik niet. 3. Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt, da's heel gewoon. En als jij de Heer vertrouwt, leg je leven in Zijn hand: Hij is Gods Zoon.

8 Het kerstverhaal

9 Midden in de winternacht
Midden in de winternacht, ging de hemel open. Die ons heil der wereld bracht, antwoord op ons hopen Elke vogel zingt zijn lied, herders waarom zingt gij niet Laat de citers slaan, blaast de fluiten aan Laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen: Christus is geboren! Vrede was er overal, wilde dieren kwamen Bij de schapen in de stal, en zij speelden samen. Ondanks winter sneeuw en ijs, bloeien alle bomen, want het aardse paradijs is vannacht gekomen. Zie daar staat de morgenster, stralend in het duister Want de dag is niet meer ver, bode van de luister Die ons weldra op zal gaan, herders blaast uw fluiten aan Laat de bel bim-bam, laat de trom rom-bom Kere om, kere om, laat de bel-trom horen

10 Het kerstverhaal

11 Goed nieuws Goed nieuws, goed nieuws Iedereen moet het horen Jezus is geboren Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet En gaat het soms wat moeilijk Hij geeft je nieuwe moed Hij is de allerbeste geen ander is als Hij De machtigste en sterkste Hij is het allebei Goed nieuws, goed nieuws………… En Hij is ook een Vader die heel veel van je houdt Hij draagt je in zijn armen als jij op Hem vertrouwt Hij geeft je echte vrede en wie in Hem gelooft die krijgt het eeuwig leven want dat heeft Hij beloofd Goed nieuws, goed nieuws……………… Hij is ook altijd bij je en altijd om je heen En waar je ook naar toe gaat Hij laat je nooit alleen Goed nieuws, goed nieuws………………. (2x)

12 Het kerstverhaal

13 . Vrolijk kerstfeest, iedereen!
Wonderbare Raadsman, Wonderbare Raadsman Sterke God, Sterke God Eeuwige Vader, Eeuwige Vader Vredevorst, Vredevorst Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen Vrede voor de wereld, vrede voor de wereld Heeft Hij gebracht, heeft Hij gebracht Vrijheid voor de volken, vrijheid voor de volken Licht in nacht, licht in de nacht En Zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen. Heeft hij gebracht, heeft Hij gebracht Licht in de nacht, licht in de nacht Vrolijk kerstfeest iedereen!!! .

14 Het kerstverhaal

15 Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. 2. De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! 3. O Kind, ons geboren, liggend in de kribbe, neem onze liefde in genade aan! U, die ons liefhebt, U behoort ons harte!

16 Het kerstverhaal

17 Het kerstverhaal

18 God zal met ons zijn Refrein (2x): God zal met ons zijn, God is Immanuël. de God van Israël. Ver weg van het kindje, ver weg overal. Weet je, dat die Koning bij ons blijven zal? Ver weg in het Oosten, waar wij gaan of staan, Hij zal bij ons blijven, Jezus is Zijn naam… Refrein Jezus is de Koning, Hij is nu nog klein. Straks zal Hij de Redder van de wereld zijn. Hij is onze Koning, Hij kent onze naam

19 Het kerstverhaal

20 Het kerstverhaal

21 Gedicht Geschreven en verteld door leerlingen

22 Vrij verhaal

23 Gebed

24 Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Download ppt "Koningin Wilhelmina school"

Verwante presentaties


Ads door Google