De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen."— Transcript van de presentatie:

1 Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen

2 Wat is Windows 10?  Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1  Windows 10 moet op alle media gebruikt kunnen worden. PC, Tablet, Telefoon  Windows 10 zal niet worden opgevolgd door een andere versie, maar steeds met nieuwe functionaliteit worden ge-update.

3 Windows 10 melding

4 Waarom laat Windows deze melding zien Deze melding betekent dat de PC geschikt is voor een upgrade naar Windows 10 En u kunt aangeven of u interesse voor een upgrade hebt.

5 Windows 10 reserveren

6 Vragenlijstje upgrade van RTL nieuws -Laat Windows deze upgrade melding zien? -Wat Waarom gebeurt er als ik de melding accepteer? -Wat gaat er veranderen? -En Windows 9 dan? -Is Windows 10 gratis? -Hoe weet ik of mijn computer geschikt is?

7 Wat gaat er veranderen? De veranderingen zijn eigenlijk het grootst voor Windows 8 gebruikers die met een PC of laptop werken. Het startscherm wordt ontdaan van alleen tegels en krijgt weer meer weg van eerdere Windows versies.

8 En Windows 9 dan? Windows 9 is overgeslagen. Zie dit als een marketing aktie. Windows 8 was geen succes netzoal de voorganger van Windows 7, Windows Vista. En om nu te laten zien dat Microsoft het deze keer wel goed zou aanpakken is Windows 9 overgeslagen en direct met Windows 10 begonnen om de grote stap vooruit te benadrukken.

9 Is Windows 10 gratis? Windows 10 is onder bepaalde voorwaarden gratis: -U heeft Windows 7 en gaat naar Windows 10 -U heeft Windows 8.1 en gaat naar Windows 10 -Bovenstaande moet wel uitgevoerd worden binnen een jaar na de introductie van Windows 10 op 29 juli 2015. Daarna zal er waarschijnlijk betaald moeten worden voor een licentie. De prijzen hiervoor zullen waarschijnlijk tussen de €100 en €150 liggen.

10 Hoe weet ik of mijn computer geschikt is? Microsoft zegt dat als u het upgrade bericht heeft gekregen de PC geschikt is voor Windows 10. Bij de uiteindelijke installatie wordt van te voren aangegeven welke programma’s eventueel niet meer werken na de installatie en dan kan u er alsnog vanaf zien. Het is echter ook mogelijk dat u achteraf problemen tegenkomt met drivers op u PC die niet met Windows 10 software overweg kunnen. Dit is dan vaak een probleem van de fabrikant van de PC. Dit wordt onder andere gemeld door Sony over enkele Vaio modellen.

11 Updaten naar Windows 10 -Van Windows 7 en Windows 8.1 kan u de PC updaten naar Windows 10 -Dit moet binnen een jaar vanaf 29 juli 2015.

12 Gebruik van de verschillende Windows versies Augustus 2015

13 Microsoft’s timeline voor de Windows produkten

14 Windows 7

15 Van Windows 7 naar Windows 10 De stap van Windows 7 naar Windows 10 is niet al te groot. Er is bij Windows 10 een startknop met een bijbehorend menu net als in Windows 7 en vorige Windows versies. Het gebrek aan een startmenu was één van de grote gebreken van Windows 8 volgens een groot aantal gebruikers. End of Support is in januari 2020

16 Windows 8.1

17 Van Windows 8 naar Windows 10 Voor Windows 8 gebruikers is het misschien vreemd om een startmenu te zien. Zeker als u nog nooit met een andere versie gewerkt hebt. Er wordt maar matig of helemaal niet, gebruik gemaakt van tegels en dat is even wennen. Ens of support is pas in 2024

18 In Windows 10 zijn er veel nieuwe functies.Windows 10 Windows-toets+Tab (Taakweergave) Windows-toets+PijltjeRechts+PijltjeOmhoog (plaatst venster in rechterbovenhoek) Windows-toets+PijltjeOmhoog of PijltjeOmlaag (plaatst venster boven of onder) Windows-toets+Ctrl+PijltjeLinks of PijltjeRechts (schakelen tussen bureaubladen) Windows-toets+Ctrl+D (nieuw bureaublad) Windows-toets+Ctrl+F4 (sluit bureaublad) Windows-toets+Ctrl+C (Cortana) Windows-toets+S (zoeken)


Download ppt "Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen."

Verwante presentaties


Ads door Google