De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Nouk en Lotte

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Nouk en Lotte"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Nouk en Lotte
biomimicry Gemaakt door Nouk en Lotte

2 Inhoud Wat is biomimicry? Wat betekent het? Voorbeelden Weetjes
Wat ik er van vind

3 Wat is biomimicry? Biomimicry is een oplossing die uit de natuur komt. De mensen hebben de planten, dieren of andere dingen die daar vandaan komen nagedaan. Nou hebben we heel veel problemen op de wereld, dus er is nog niet overal een biomimicry oplossing voor gevonden of gemaakt.

4 Wat betekent het? Bios betekend leven. Mimesis betekent imitatie
Het zijn allebei Griekse woorden.

5 Voorbeelden 1 Dit is een biomimicry oplossing. De neus van de trein is dezelfde vorm als de snavel van een ijsvogel. Dit is een andere biomimicry oplossing. Bij deze hebben ze de huid van een haai nagemaakt voor een zwempak. Daardoor kan je heel snel zwemmen.

6 Voorbeelden 2 Dit is ook een biomimicry oplossing. Ze hebben een mistvanger gemaakt die er precies het zelfde uitziet als een woestijnkever.

7 Weetjes Het is pas bekend geworden sinds 1997, Janine Benyus het boek ‘biomimicry’ schreef. Biomimicry is een innovatiemethode voor het ontwikkelen van duurzamere technologieën en designs. Wij hebben zelf ook een heel belangrijke biomimicry oplossing bedacht! Geloof je het? Nou ik dus niet want het is niet zo! 

8 Wat ik er van vind  Ik vind het goed dat biomimicry is uitgevonden want ze maken oplossing die niet de natuur vervuilt. Verder is het ook leuk om er zelf over na te denken.

9


Download ppt "Gemaakt door Nouk en Lotte"

Verwante presentaties


Ads door Google