De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Laatste zondag van het kerkelijk jaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Laatste zondag van het kerkelijk jaar"— Transcript van de presentatie:

1 Laatste zondag van het kerkelijk jaar
22 november 2015 welkom

2 Verlangen naar Gods nabijheid
Het leven is afgelopen, en komt niet meer terug. Elke tak is echter ook verbonden met een bloem. De bloemen reiken hoger dan de takken en staan symbool voor onze ziel. Al sterft ons aardse lichaam, onze ziel gaat bij onze dood naar God.

3

4 Verlangen naar Gods nabijheid

5 Kinderlied Je hoeft niet bang te zijn
Je hoeft niet bang te zijn al gaat de storm tekeer. Leg maar gewoon je hand in die van onze Heer. Je hoeft niet bang te zijn als oorlog komt of pijn. De Heer zal als een muur, rondom je leven zijn. Je hoeft niet bang te zijn al gaan de lichten uit. God is er en Hij blijft, als jij je ogen sluit.

6 Pie Jesu Domine, (O lieve Heer Jezus dona eis requiem dona eis requiem geef heen eeuwige rust.) Uit het Requiem van Gabriel Fauré

7 Verlangen naar Gods nabijheid
Wij gedenken de namen van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden en de kaarsen worden aangestoken.

8 Verlangen naar Gods nabijheid
Voor degenen die dat willen is er de mogelijkheid om een waxinelichtje aan te steken.

9 Voetstappen in het zand..
Ik droomde eens en zie ik liep aan 't strand bij lage tij. Ik was daar niet alleen, want ook de Heer liep aan mijn zij. We liepen samen het leven door, en lieten in het zand, een spoor van stappen; twee aan twee, de Heer liep aan mijn hand. Ik stopte en keek achter mij, en zag mijn levensloop, in tijden van geluk en vreugde, van diepe smart en hoop. Maar als ik het spoor goed bekeek, zag ik langs heel de baan, daar waar het juist het moeilijkst was, maar één paar stappen staan. Ik zei toen "Heer waarom dan toch? Juist toen ik U nodig had, juist toen ik zelf geen uitkomst zag, op het zwaarste deel van mijn pad..." De Heer keek toen vol liefde mij aan, en antwoordde op mijn vragen; "Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb ik jou gedragen..."

10 Verlangen naar Gods nabijheid


Download ppt "Laatste zondag van het kerkelijk jaar"

Verwante presentaties


Ads door Google