De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 4 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 4 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/"— Transcript van de presentatie:

1 Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 4 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/

2 Warming-up –Wat is de oppervlakte van een haaientand op de weg?

3 Warming-up antwoord 1 –De hele rechthoek: 50 cm x 60 cm = 3000 cm 2 –De groene driehoek: ½ x 25 cm x 60 cm = 750 cm 2 –De blauwe driehoek: ½ x 25 cm x 60 cm = 750 cm 2 –3000 – 750 – 750 = 1500 cm 2

4 Warming-up antwoord 2 –Verplaats de gele driehoek, dan krijg je een rechthoek: –25 cm x 60 cm = 1500 cm 2

5 Lesoverzicht Lesonderdelen –Rekenen met omtrek en oppervlakte van driehoeken en rechthoeken –Rekenen met inhoud van balken, en schetsen maken van balken verwerking –Bestuderen van en oefeningen maken uit de reader

6 Terugblik –De schaal van een afbeelding van een tennisbaan is 1:300. De baan is in het echt 24 meter lang. Hoe lang is het tennisbaan op de afbeelding? –5 cm op de kaart komt overeen met 0,25 km in het echt. Op welke schaal is deze kaart getekend? Zijn er vragen over het huiswerk?

7 Doelen Aan het einde van de les: –Kun je de omtrek en oppervlakte berekenen van bepaalde rechthoeken en driehoeken, en weet je hoe je in het algemeen hiermee kunt rekenen –Kun je de inhoud berekenen van een balk en er een schets van tekenen, en weet je hoe je in het algemeen bij andere balken doet.

8 Omtrek Formuleer in tweetallen wat omtrek precies is en hoe je die kunt bepalen. Bepaal de omtrek van de onderstaande figuren.

9 Oppervlakte Hoe wordt de oppervlakte van een rechthoek berekend? Wat in dit lokaal heeft de vorm van een balk? Hoe wordt de oppervlakte van een balk berekend? In deze cursus leer je ook de oppervlakte te berekenen van driehoeken, maar dan alleen van driehoeken waarvan de drie hoekpunten precies op een roosterpunt liggen.

10 Oppervlakte rechthoekige driehoek Hoe kun je de oppervlakte van deze rechthoekige driehoek bepalen? Kun je een regel formuleren om de oppervlakte te bepalen van elke rechthoekige driehoek?

11 Oppervlakte driehoek Hoe kun je de oppervlakte van deze driehoeken A en C berekenen? Overleg in viertallen.

12 Balken Noem een aantal eigenschappen van een balk Wat is het verschil tussen een balk en een kubus? Hoe bepaal je de inhoud van een balk? Hoe teken je een schets van een balk?

13 Inhoud berekenen – 20 cm onder de rand Een zandbak is 3 m lang, 2 m breed en 1 m diep. Er wordt zand in gestort tot 20 cm onder de rand a.Schets de zandbak, en geef in je schets aan tot hoever het zand komt. b.Hoeveel kuub zand zit er in de zandbak? (licht duidelijk toe).

14 Evaluatie –Hoe kun je omtrek en oppervlakte berekenen van rechthoeken en driehoeken? –Hoe kun je inhouden berekenen van balken en er een schets van tekenen? –Presentielijst + vragenlijst invullen –Werken uit de reader als er in de les nog tijd over is

15 Verwerking Oefeningen maken uit de reader : –H5 opgaven Oefeningen maken uit de voorbeeldtoets : –De oneven opgaven Over de voorbeeldtoets : – De vorm en lengte van de toets en de voorbeeldtoets komen niet helemaal overeen. We hebben de ervaring dat studenten die 20 uur studeren voor deze cursus een voldoende resultaat behalen.


Download ppt "Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 4 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/"

Verwante presentaties


Ads door Google