De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oorlogswinter Jan Terlouw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oorlogswinter Jan Terlouw"— Transcript van de presentatie:

1 Oorlogswinter Jan Terlouw
Door Mees Meuling

2 Schrijver:Jan Terlouw illustrator: Jan Wesseling
Won 2 keer Gouden Griffel Debuteerde in 1970 met ‘Pjotr’ Kamerlid voor D’66 Natuurkundige Commissaris van de Koningin ( )

3 Jan Cornelis Terlouw is geboren op 15 november 1931 in Kamperveen
Jan Cornelis Terlouw is geboren op 15 november 1931 in Kamperveen. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij woont op een klein landgoed in Twello. Hij heeft o.a. de volgende jeugdboeken geschreven:

4 Oorlogswinter Hoofdpersoon: de 15-jarige Michiel van Beusekom
Jaar van uitgave:1972 Hoofdpersoon: de 15-jarige Michiel van Beusekom Waar: Vlank, een dorpje aan de IJssel Wanneer: oorlogswinter 1944-’45 Verfilming: 2008

5 Andere personen: Dirk Jack Oom Ben Zus Erica Vader van Beusekom
Schafter

6 De samenvatting Michiel is 15 jaar als de laatste oorlogswinter aanbreekt. Door zijn vriend Dirk raakt hij betrokken bij het verzet. Michiel moet zorgen voor een Engelse soldaat. Heel alleen ,want hij mag niemand vertrouwen. Door de oorlog moet Michiel snel volwassen beslissingen nemen.

7 Titelverklaring: Het verhaal speelt zich af in de winter van ´44 - ´45, waarin veel mensen van honger omkwamen. Daarom wordt deze winter ook wel de hongerwinter genoemd. Het boek heet Oorlogswinter, omdat het zich in die winter van de oorlog afspeelt.

8 Mening Zeker een spannend boek, maar ook een beetje zielig.

9 Vragen over het boek: Hoe heet de Engelse piloot?
Wat is het beroep van de vader van Michiel? Hoe komt Michiel erachter dat oom Ben de verrader is? Wanneer ben je ‘fout’ in de oorlog?


Download ppt "Oorlogswinter Jan Terlouw"

Verwante presentaties


Ads door Google