De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1)Arbeid is (on)veilig Wie is verantwoordelijk? 2)Plato en de beperktheid van de wet 3)Sartre: je hebt absolute verantwoordelijkheid voor jezelf Bekijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1)Arbeid is (on)veilig Wie is verantwoordelijk? 2)Plato en de beperktheid van de wet 3)Sartre: je hebt absolute verantwoordelijkheid voor jezelf Bekijk."— Transcript van de presentatie:

1 1)Arbeid is (on)veilig Wie is verantwoordelijk? 2)Plato en de beperktheid van de wet 3)Sartre: je hebt absolute verantwoordelijkheid voor jezelf Bekijk de dia’s later op : www.studiosocrates.nl/cursisten www.studiosocrates.nl/cursisten

2 Arbeid is ongezond. Dat wordt voldoende bewezen door het feit dat 100 %van de arbeidsongevallen op de werkvloer gebeurt. (Guy Mortier) Ongeveer 458.000 in 2013 dat is 1 op de 15 medewerkers… (bron: SZW)

3 Wie heeft de verantwoordelijkheid om arbeidsongevallen tegen te gaan?

4 Goede mensen hebben geen wetten nodig om te weten waar hun verantwoordelijkheid ligt. Slechte mensen vinden altijd wel een achterdeur. (Plato in De Wetten)

5 Kunnen we veiligheid garanderen?

6 Wetten als richtingaanwijzer

7 Alleen wijzelf kunnen ons handelen bepalen.

8 ‘De mens is veroordeeld tot vrijheid.’ Sartre (1905-1980)

9 Wie ben ik? = Wat ik van mijzelf maak. ‘Zijn is zichzelf kiezen.’

10 Verantwoordelijkheid is eng.

11 De mens is zelfbewust. Hij kan zich niet verschuilen in ding-zijn. ‘Ik ben nou eenmaal laf’ is geen excuus. Je kunt ervoor kiezen om je heldhaftig te gedragen.

12 Er zijn begrenzingen aan je mogelijkheden. Maar je vrijheid om daar mee om te gaan is absoluut.

13 Goede trouw Volstrekte aanvaarding van absolute vrijheid en verantwoordelijkheid voor alles wat je doet en daardoor bent. Hoe noem je iemand die zijn eigen veiligheid waarborgt?

14 Kwade trouw: geen verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet en daardoor bent. Hoe noem je iemand die zijn eigen veiligheid niet waarborgt?

15 Kwade trouw een persoonlijk voorbeeld

16 De boodschap van Sartre: Je bent vrij dus kies

17 Je hebt altijd een voorbeeldfunctie

18 Handel jij, zoals jij vindt dat een mens moet handelen, voor veiligheid?


Download ppt "1)Arbeid is (on)veilig Wie is verantwoordelijk? 2)Plato en de beperktheid van de wet 3)Sartre: je hebt absolute verantwoordelijkheid voor jezelf Bekijk."

Verwante presentaties


Ads door Google