De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud."— Transcript van de presentatie:

1 Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud

2 Openbaar onderwijs is…
Tegeltjeswijsheid Openbaar onderwijs is… Maak met uw team / ouders een tegeltjeswijsheid over het openbaar onderwijs (/uw school). Wat maakt jullie school een openbare school?

3 Filmpje – openbaar onderwijs
Deze animatiefilm is gemaakt in opdracht van de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB en is vrij te gebruiken door alle openbare scholen in Nederland. ‘Dit is onze school. Wij willen dat uw kind zich hier goed voelt. Want de kinderen op onze school moeten veel leren. Ontdekken wat ze interessant vinden. Waar ze goed in zijn. En waar ze in geloven. Wij zijn een openbare school. Je mag bij ons jezelf zijn en zeggen wat je vindt. Wat je gelooft. Dat mag elk kind en elke leerkracht, want daardoor leren we van elkaar. We komen erachter dat we veel op elkaar lijken, maar soms ook verschillen. We leren om samen te werken en om respect voor elkaar te hebben. Onze school staat midden in de samenleving en gaat uit van de normen en waarden ván die samenleving. Zo krijgt ieder kind bij ons de kans om zich te ontwikkelen. Om kansen te grijpen en om een gelukkig kind te zijn. Wij willen op onze school dat elk kind weet: ik ben welkom. ‘ Kijk voor meer filmpjes op openbaaronderwijs.nu/film Vimeo

4 Kernwaarden openbaar onderwijs

5 Actief pluriform De actief pluriforme opdracht: ‘de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Het openbaar onderwijs voor iedereen toegankelijk en heeft ook een actief pluriforme opdracht. Dit betekent dat het openbaar onderwijs bijdraagt ‘aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’.

6 Levensbeschouwing Groepsleerkracht:
Geestelijke stromingen -feitenkennis Levensbeschouwelijke ervaringen en ideeën bespreken Facultatief: Humanistisch vormingsonderwijs Godsdienstig vormingsonderwijs Protestants christelijk Rooms katholiek Islamitisch Hindoeïstisch Door externe leerkrachten GVO en HVO Zie voor uitleg de brochure ‘Levensbeschouwing, juist in het openbaar onderwijs’ Download de brochure

7 Openbaar en algemeen toegankelijk Onderwijs: voor elkaar!
School!Week 2016 Thema 2016: Openbaar en algemeen toegankelijk Onderwijs: voor elkaar! 21-26 maart 2016 Foto:

8 Inspiratiebrief ‘Voor elkaar’
‘Kinderrechten bij jou in de buurt’ Met lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Kom in actie! Informatie:

9 Activiteiten op onze school:
School!Week 2016 Activiteiten op onze school: [Vul zelf in] Meld uw school aan via en win een tablet!


Download ppt "Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud."

Verwante presentaties


Ads door Google