De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De oplossing De aannemelijke oplossing van het dilemma, wat ga je testen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "De oplossing De aannemelijke oplossing van het dilemma, wat ga je testen?"— Transcript van de presentatie:

1 De oplossing De aannemelijke oplossing van het dilemma, wat ga je testen?

2 De oplossing? Deze en volgende week kom je tot het punt waarop je een oplossing kiest voor jouw dilemma Is het dé oplossing? Dat weet je nog niet zeker. De test komt tenslotte nog en deze is ook onderdeel van je onderzoek. Waar je minimaal voor moet zorgen, is dat je aannemelijk maakt dat jouw oplossing het testen waard is

3 Hoe kies je een oplossing? Gebruik het conceptueel model Maak bijvoorbeeld een balans voor de twee opties. Geef de variabelen een plek in het model, maar ook een waarde ( sommige nadelen wegen zwaarder dan anderen ).

4 Hoe maak je aannemelijk dat jouw oplossing getest moet worden? 1. Onderbouwing vanuit eigen praktijk 2. Onderbouwing vanuit vergelijkbare andere situaties 3. Onderbouwing vanuit literatuur

5 Onderbouwing vanuit eigen praktijk Gebruik bijvoorbeeld observaties om aan te tonen wat de effecten zijn van de opties ( indien dat al mogelijk is ). Observaties zijn alleen te gebruiken als je ze methodisch uitvoert en verwerkt ( zie module observeren & rapporteren ).

6 Onderbouwing vanuit vergelijkbare andere situaties Gebruik bijvoorbeeld interviews met medewerkers die op een andere instelling of groep met hetzelfde dilemma zijn omgegaan. Interviews zijn ook alleen bruikbaar als ze methodisch zijn voorbereid en verwerkt (zie boek en eerdere hoorcolleges ).

7 Onderbouwing vanuit de literatuur Gebruik bijvoorbeeld onderzoeken die gaan over jouw doelgroep en die laten zien dat een bepaalde manier van omgaan daar goed bij aansluit. Literatuur is alleen bruikbaar het betrouwbare onderzoeksbronnen zijn, bijv: artikelen van de mediatheek, de online database van de mediatheek, de boeken van school of instelling en eventueel aangevuld vanuit een website.

8 Onderbouwing vanuit de literatuur Alles moet volgens apa, weet je deze nog? Waarom verwijs je naar een bron? Wanneer verwijs je naar een bron? Waar plaats je de verwijzing in de tekst? Hoe verwijs je in de tekst? Hoe verwijs je naar een citaat? Hoe verwijs je naar een observatie of interview?

9 Oplossing Op basis van dit alles kom je tot een conclusie en kies je jouw oplossing. Bespreek deze op je stage en maak een plan om te testen. Hoe zo`n plan er uit ziet, bespreken we volgende week.

10 Hoe ver zijn jullie nu?


Download ppt "De oplossing De aannemelijke oplossing van het dilemma, wat ga je testen?"

Verwante presentaties


Ads door Google