De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ondernemen moet je doen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ondernemen moet je doen"— Transcript van de presentatie:

1 Ondernemen moet je doen
Ondernemerschap Ondernemen moet je doen

2 Wat gaan we doen deze periode?
Kijken naar reclame en de mogelijkheden. Natuurlijk ook naar de kosten en opbrengsten van reclame. Ons meer verdiepen in het financiële deel van P1. Een promotieplan maken. Een factuur en offerte leren maken. Op bezoek bij de Rabobank

3 Rabobank Volgende week woensdagmiddag Pubquiz Mooie prijzen
Groepjes van 4

4 Wat vandaag doen? Woordspin maken Slogans Kijken naar Reclametrucs
Opdracht voor reclame

5 Woordspin Kritisch consumeren

6 Oefening slogans Opdracht uitdelen

7 Hieronder staan de 10 reclame truc’s genoemd en de bijbehorende site/link:
Truc Voorbeeld Site/Link 1 Gebruik maken van bekende personen George Clooney bij Nespresso 2 Zogenaamde wetenschappelijke termen De term ‘bifidus actiregularus”in de reclame van activia 3 Zogenaamde testresultaten “Dove zou bij 78 van de 100 vrouwen werken. “ 4 Termen uit andere talen “powered by” 5 Product aan sfeer koppelen Amstelbier word gekoppeld aan kameraadschap 6 Inspelen op specifieke gevoelens van de consument Inspelen op gezondheid bij bijv. Becel boter. 7 Trends Bijv. producten “Sonja (Bakker) Proof maken 8 Muziek Ter stimulering van een bepaald gevoel bij een product. 9 Humor Goeiemoggel bij KPN 10 De consument zelf aan het woord. Vaak bij tandarts reclames.

8 Opdracht Voor de volgende les ga je in 4-tallen een reclame maken (dezelfde groepjes als de pubquiz). Dit mag zo creatief mogelijk. Maar qua tijdsbesteding zal het moeilijk zijn om een uitgebreid filmpje te maken. Dus kies dan bijvoorbeeld voor een Advertentie, Powerpoint, Poster of een radioboodschap enz. Wat verwacht ik van je? - Dat je de volgende les de reclame kunt presenteren. - Dat er ten minste 3 reclametrucs in zitten - Dat het een netjes en verzorgd product is. - Dat je hebt samengewerkt - Dat het een origineel product is - Dat je een logboek maakt over de samenwerking. Jullie gezamenlijk product neem ik in en zal ik beoordelen op de o.a. bovenstaande punten. Succes!


Download ppt "Ondernemen moet je doen"

Verwante presentaties


Ads door Google