De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Salamander. De partners Basisschool de Schatgraaf Basisschool de Arabesk Peuterspeelzaal de Schatkist Kdv Wigwam Bso de Toverburcht Goed voor 1000.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Salamander. De partners Basisschool de Schatgraaf Basisschool de Arabesk Peuterspeelzaal de Schatkist Kdv Wigwam Bso de Toverburcht Goed voor 1000."— Transcript van de presentatie:

1 De Salamander

2 De partners Basisschool de Schatgraaf Basisschool de Arabesk Peuterspeelzaal de Schatkist Kdv Wigwam Bso de Toverburcht Goed voor 1000 kinderen per dag!

3 De opdracht In het voorjaar 2014 hebben wij JA gezegd tegen de opdracht: Onderzoeken op welke innovatieve manier en onder welke voorwaarden wij tot de ontwikkeling van een Kindcentrum / IKC kunnen komen (het proces er naar toe) en welke modellen voor Kindcentra passend zijn voor de Salamander.

4 Van samen werken naar samenwerken Gezamenlijke ouderavonden Gezamenlijk cultuurproject Combinatiefunctionaris sport & spel Schoolplein Sportdag groep 5 en 6 Doorgaande leerlijn van psz/kdv naar basisschool Doorgaande lijn huidig dag-arrangement binnen Salamander Project spelenderwijs peuters psz en kdv

5 Het delen van lokalen Samen één sinterklaas

6 Integraal kindcentrum? De Salamander is pilot locatie IKC Wat betekent dat?

7 Doelen IKC: Opvang, opvoeding, ontwikkeling en educatie samenbrengen Op een manier die past bij behoeften van kinderen en hun ouders Dit organiseren vanuit één integrale bedrijfsvoering

8 Inhoudelijke kaders Dagarrangement met doorgaande ontwikkelingslijnen Kenmerken: één visie, één plan, één uitstraling, één aansturing Warme overdracht tussen functies Maatwerk voor kinderen en ouders

9 Organisatorische kaders Intensief en efficiënt samenwerken in netwerkstructuur Aansturing door klein, slagvaardig managementteam

10 Stand van zaken In openheid en in gezamenlijkheid worden zaken georganiseerd. Belang van kinderen en ouders staat voorop Op inhoud kunnen we elkaar goed vinden!

11 Er is één groot knelpunt..

12 De organisatiestructuur Door gebrek aan duidelijke kaders zwemmen we op dit onderdeel

13 Do’s & Don’ts


Download ppt "De Salamander. De partners Basisschool de Schatgraaf Basisschool de Arabesk Peuterspeelzaal de Schatkist Kdv Wigwam Bso de Toverburcht Goed voor 1000."

Verwante presentaties


Ads door Google