De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Ontslagrecht snellen en goedkoper Betere rechtspositie flexwerker WW minder aantrekkelijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Ontslagrecht snellen en goedkoper Betere rechtspositie flexwerker WW minder aantrekkelijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Ontslagrecht snellen en goedkoper Betere rechtspositie flexwerker WW minder aantrekkelijk

3 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Krijgt de OR het druk als gevolg van de invoering van de WWZ?

4 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Voorbeeld: Scholing De werkgever wordt door de invoering van de WWZ verplicht scholingsbeleid te ontwikkelen Tot het moment dat de werkgever nieuw beleid wil verwerken in een reglement, is er geen sprake van een (instemmings)verzoek. Wat is de rol van de OR?

5 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Voorbeeld: beoordeling Door de wijziging van het ontslagrecht zal een werkgever gedwongen worden in het personeelsdossier het functioneren vast te leggen en ter zake beleid te ontwikkelen De OR wordt pas ingeschakeld als de werkgever een nieuw beoordelingssysteem wil ontwikkelen en implementeren. Wat is de rol van de OR?

6 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Voorbeeld: Transitie= Overgang (van Dale) Op welke wijze wordt het ontwikkelingsbudget gebruikt tijdens het dienstverband en bij wie ligt op dat vlak de verantwoordelijkheid? Kosten verband houdende brede inzetbaarheid van de werknemer mogen worden verrekend met de transitievergoeding. Wat is de rol van de OR?

7 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) 01-01-2016 invoering Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd Doel : doorwerken na de pensioendatum met minder arbeidsrechtelijke waarborgen. Aanpassing arbeidsovereenkomst noodzakelijk? Wat is de rol van de OR?

8

9 Hartelijk dank Voor uw aandacht!


Download ppt "Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Ontslagrecht snellen en goedkoper Betere rechtspositie flexwerker WW minder aantrekkelijk."

Verwante presentaties


Ads door Google