De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sociaal Ondernemerschap college 4

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sociaal Ondernemerschap college 4"— Transcript van de presentatie:

1 Sociaal Ondernemerschap college 4
Van idee naar concept

2 Inhoud Allereerst: feedback op de startnotitie
Toelichting op het Businessplan Onderzoek op macroniveau Voorbeelden Last minute deal: opdracht TriviumLindenhof Lentefestival Afsluiting

3 Toelichting op het businessplan
Plan voor de uitvoering van de innovatieopdracht. In het businessplan verantwoordt de student waarom de innovatie nodig is, mogelijk is en daadwerkelijk realiseerbaar is. Voor beoordelingscriteria: zie bijlage 2 studiehandleiding. In dit college: Onderzoek op macroniveau

4 Onderzoek op macroniveau
De invloed van actuele nationale ontwikkelingen op de innovatieopdracht zijn beschreven en theoretisch onderbouwd, waarbij in ieder geval de volgende begrippen correct worden gehanteerd: Transitie en transformatie Veranderende wet- en regelgeving Marktwerking Decentralisatie (Leg altijd duidelijke koppelingen naar jouw innovatieopdracht!)

5 Voorbeelden factoren op macroniveau
Voorbeeld veranderende wet- en regelgeving: Veranderingen in de GGZ

6 Voorbeelden factoren op macroniveau
Invloed van landelijke ontwikkelingen op organisatiebeleid (transformatie): TriviumLindenhof presenteert TL 2020

7 Voorbeelden factoren op macroniveau
Welke macrofactoren zouden van invloed kunnen zijn op de innovatieopdracht? opdracht buitenlandreis? opdracht startweek? TriviumLindenhof Lentefestival? andere voorbeelden?

8 Last minute deal: opdracht TriviumLindenhof Lentefestival
Betrokken bij ontwikkelen en organiseren van een Lentefestival voor cliënten van TriviumLindenhof Meer informatie over de opdracht en procedure op opdrachten Let op: deadline startnotitie 19 december 2014 inclusief individuele motivatiebrief aan opdrachtgever

9 Afsluiting Vragen? Suggesties voor in de COP:
- welke ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn zijn relevant en hoe verhouden die zich tot het thema van de innovatieopdracht? - welke voorbeelden kun je vinden in andere landen in Europa van sociaal ondernemerschap en hoe sluiten die aan op de innovatieopdracht?

10 De elevatorpitch Suzy (student) heeft een geweldig idee om de module Sociaal Ondernemerschap nog aantrekkelijker te maken. Ze wil in contact komen met Elja Keulen-Jansen en Harrie Manders, de modulebeheerders van deze module. Maar wanneer krijgt ze hen te pakken? Via de mail is niet zo zinvol, want de attentiewaarde van de mail is niet zo groot, vooral in de weken na de toetsen. Die twee hebben hun hoofd vol van het vele nakijkwerk. Ze wacht op de begane grond van de hoogbouw, want ze weet dat Elja en Harrie zo meteen komen en naar de tiende verdieping moeten voor een meeting. Dat is het moment voor Suzy: in de lift begint ze haar idee te presenteren. Ze heeft minder dan twee minuten……………………..

11 Algemene regels Hou het kort: één minuut is het uitgangspunt
Ben origineel en keep it to the point: ga niet uitleggen wat je allemaal van plan bent, want dat duurt veel te lang en dat staat ook al in je startnotitie Leg de nadruk op je concept: waar draait het om? Leg de nadruk op je eigen kwaliteiten: wat maakt jou nu geschikt om dat concept uit te gaan voeren. Wees niet te bescheiden Bereid je goed voor (oefen voor de spiegel, leg je verhaal voor aan vrienden of medestudenten, weet wat je wilt zeggen)


Download ppt "Sociaal Ondernemerschap college 4"

Verwante presentaties


Ads door Google