De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

16 november 2015 Treiteraanpak Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "16 november 2015 Treiteraanpak Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam."— Transcript van de presentatie:

1 16 november 2015 Treiteraanpak Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam

2 Aanleiding  Twee casus bekend bij de burgemeester waarbij slachtoffers van jarenlange intimidatie zijn verhuisd. Doel  Slachtoffers van intimidatie in de woonomgeving te beschermen.  Uitgangspunt is dat eventueel daders verhuizen, niet slachtoffers.  De overlast moet stoppen.

3 (Escalatie)Structuur  Burgemeester  Stadsdeelregisseurs  Top Tien Team  Programmateam

4 Casus  Fam X  Dhr W  Fam B 11 december 2015

5 Instrumenten(koffer)  Kernteam  Buurtonderzoek  Analyse  Scenario’s  Escalatie  Strafrecht  Zorg  Bestuursrecht  Toezicht (personen/camera’s)

6 Dilemma’s  Wat te doen met niet meewerkende treiteraars in een koopwoning?  Welke mogelijkheden zijn er om een zorgtraject van een treiteraar te verkorten zodat een hardnekkig en ingrijpend treiterprobleem mogelijk sneller kan worden opgelost?  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat burgers die in een treitersituatie verkeren, eerder melding doen bij de overheid? Hoe kunnen we er vervolgens voor zorgen dat uitvoerders potentiële treitercasus herkennen en intern escaleren?

7 Dilemma’s  Waar houdt de verantwoordelijkheid van de overheid op richting slachtoffers die (eindelijk) een uitweg zien uit de veelsoortige langdurige problemen waar zij mee te maken hebben gekregen en hulp willen van die overheid?  Hoe kunnen we voorkomen dat een overlastsituatie/een incident escaleert tot een structureel en ingrijpend treiterprobleem? Kunnen potentiële treiteraars bijvoorbeeld worden afgeschrikt?

8 Vragen?


Download ppt "16 november 2015 Treiteraanpak Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam."

Verwante presentaties


Ads door Google