De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloof in je eigen kunnen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloof in je eigen kunnen"— Transcript van de presentatie:

1 Geloof in je eigen kunnen
Talenten Geloof in je eigen kunnen

2 Het verhaal Jezus hield de mensen gelijkenissen voor
De gelijkenis van 'De Talenten’ (Matteüs 25: )
 De gelijkenis van ‘De zilverstukken’ (Lucas 19: 11 – 27) Digitaal prentenboek (bovenbouw) Een technische kijk op de parabels ‘Talenten en zilverstukken’

3 Achtergrond van het verhaal
Afgespeeld rond 20 n. Chr. En opgeschreven rond 80 n. Chr. Schrijver Mattheus? Samenleving Bronnen

4 Analyse van het verhaal
Personen Thema’s Kern Sleutelwoorden Structuur

5 De boodschap van dit verhaal
- wees niet bang om de talenten die je hebt gekregen te gebruiken - niet alleen je talenten om te sporten of te leren, maar vooral ook je talent om lief te hebben!” Dan verdubbelt je leven!

6 Uitspraken Marco Borsato: Het gaat er niet om wat anderen van mij denken.
Ik zelf moet ergens verantwoording afleggen van mijn daden.
Dit leven heb je gekregen en nu je er bent moet je er iets moois mee doen voor anderen” Nelson Mandela/ Marianne Williamson: “ We zijn geboren om de heerlijkheid van God die binnen in ons is naar buiten te brengen!” Als je je gedeisd houdt bewijs je de wereld daarmee geen dienst”

7 Uitvoering in de klas (bovenbouw)
Laten horen: God’s got talent Muziek Muziek, Tekst en Afbeelding.; Alledaagse en niet-alledaagse muziek. Filosoferen met kinderen. Wat is een talent? Welke talenten heb jij en wat doe je om ze te ontwikkelen? Waarom zou Jezus het op deze manier zo vertelt hebben? Waarom zou het gene wat hij nog had ook nog worden afgenomen?. Zou dit verhaal ook nu zich nog kunnen afspelen? Drama Naspelen van het verhaal in de tijd van nu.(raamvertelling)bv Talentenspel gebaseerd op het moordspel Meisje/jongen, locatie waar het talent valt uit te voeren, het talent. Muurkrant maken met teksten van de talenten van de kinderen. Taal Interview iemand die jij bewondert voor zijn talent. Zoek in kranten naar mensen die hun talenten vermeerderden door ze goed te gebruiken. Maak van dit verhaal een modern verhaal.

8 Uitvoering in de klas (onderbouw)
Het voorlezen van het verhaal in een makkelijke versie Drama: Naspelen van het verhaal in de tijd van nu.(raamvertelling) Beeldende vorming Tekenen van je eigen talenten Liedje: We hebben allemaal wat Liedje: Een Parel in God's hand

9 Vragen Wat is het Mattheuseffect? En hoe denk jij daarover?
Talenten gebruik ze of verlies ze!


Download ppt "Geloof in je eigen kunnen"

Verwante presentaties


Ads door Google