De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RKG: PRAY FOR PARIS RKG: IMAGINE,,,. GOLF VAN VERONTWAARDIGING EN SOLIDARITEIT.

Verwante presentaties


Presentatie over: "RKG: PRAY FOR PARIS RKG: IMAGINE,,,. GOLF VAN VERONTWAARDIGING EN SOLIDARITEIT."— Transcript van de presentatie:

1 RKG: PRAY FOR PARIS RKG: IMAGINE,,,

2 GOLF VAN VERONTWAARDIGING EN SOLIDARITEIT

3

4 .‘WAAROM ZOVEEL ROUWEN OVER DEZE DODEN TERWIJL ER DUIZENDEN MENSEN PER DAG STERVEN VAN DE HONGER IN AFRIKA’

5

6

7

8 .‘STOP DE VLUCHTELINGENSTROOM EN HET PROBLEEM ZAL STOPPEN’.

9

10 HOE KOMT DE IS AAN HUN GELD?

11 KUNNEN SYRIËRSTRIJDERS ZOMAAR TERUGKOMEN?

12

13

14 .‘BIDDEN HEEFT GEEN ZIN WANT HET VERANDERT DE RICHTING VAN DE KOGELS NIET’

15

16 .‘ I am deeply saddened by the terrorist attacks in Paris. Please join me in prayer for the victims and their families. #PrayersForParis 19:05 - 14 november 2015#PrayersForParis 19:05 - 14 november 2015

17 MOSLIMS VERSUS MOSLIMS

18 MOSLIMS ONDERNEMEN ACTIE TEGEN IS

19 HET IS VERBODEN MENSEN TE FOLTEREN

20 HET IS VERBODEN ONSCHULDIGEN TE DODEN

21 HET IS VERBODEN OM SLECHTE DADEN TOE TE SCHRIJVEN AAN GOD

22 HET IS VERBODEN OM CHRISTENEN OF ANDERE 'VOLKEREN VAN HET BOEK' (NAAST DE MOSLIMS OOK JODEN EN CHRISTENEN, RED) OP WELKE WIJZE DAN OOK TE SCHADEN OF MISHANDELEN

23 HET IS VERBODEN OM MENSEN TE ONTHOOFDEN

24 HET IS VERBODEN OM MENSEN TE VERPLICHTEN ZICH TE BEKEREN

25 Waarom vertrekken jongeren naar Syrie?.‘HOE ZIJN MENSEN TOT ZOIETS IN STAAT?’

26 WANNEER IK NAAR HET NIEUWS KIJK WORD IK BANG  - praten met volwassenen die je vertrouwt  Geruststelling dat regering beveiliging opdrijft als er risico is  niet vergeten dat de politie, het leger,... er alles aandoet om terroristen te zoeken

27 ACTUEEL : MAATREGELEN DIE BELGIË NEEMT

28 .‘WE ORGANISEREN ALS SCHOOL BEST GEEN SCHOOLREIS MEER NAAR GROTE STEDEN EN ONTMOETINGSPLAATSEN WANT ONVEILIG’.  Leven in angst is een overwinning voor de misdadigers.

29 GELD EN MACHT

30 JONGE VLAAMSE MOSLIMS VEROORDELEN AANSLAGEN PARIJS: "IS IS GEEN ISLAM!"

31 UITSPRAAK DOOR EEN JONGERE DIE MOSLIM IS:  Nu het duidelijk is dat Islamitische Staat verantwoordelijk is voor de aanslagen in Parijs, gaan er steeds meer stemmen op die de gruweldaden veroordelen.  Ook onder moslims, die benadrukken dat terrorisme en geweld niets te maken hebben met de islam.  Onder meer op onze eigen Facebookpagina en op Twitter worden de aanslagen sterk afgekeurd.

32 MOSLIMARADA ZEGT: 4  Het is niet alleen in parijs een aanslag maar ook in palestina en Syrië dus parijs is niet de enige land waar aanslag is gebeurd.  Elke dag hebben de syriers en palestijnen oorlog.  Veel aanslagen dus! Ik ben zo kwaad de media praat alleen maar slecht over de moslims en de IS zij zijn geen moslims !  We mogen niet mensen vermoorden of vrouwen en meisjes verkrachten dat is strikt verboden en oorlog maken dat ook !  Waar gaat de mensheid naartoe en de wereld is een stuk voor stuk kapot aant gaan !!!!!  En dat dan de goede moslims heel raar worden aangekeken!!ik bid elke dag voor Allah (god) ik smeek elke dag om niks te laten gebeuren in België of waar dan ook !  Ik ben heel heel verdrietig !

33 http://www.hln.be/hln/nl/35524/Aanslagen- Parijs/article/detail/2526665/2015/11/17/Zij- hebben-geweren-wij-hebben-kaarsjes-en- bloemen-zegt-jongetje-voor-tv-camera-in- Parijs.dhtml

34  Op de vraag van de journalist of hij begrijpt wat er allemaal gebeurd is en waarom die mensen dat gedaan hebben, antwoordt hij jongetje: "Ja, omdat ze heel, heel slecht zijn.  De slechteriken zijn helemaal niet vriendelijk....", waarna hij even nadenkt en het volgende zegt, "en we moeten echt gaan opletten want we zullen moeten verhuizen."

35  Waarop zijn vader hem geruststelt:  "We moeten helemaal niet verhuizen. Frankrijk, dat is onze thuis.“  "Maar", zegt hij, "Er zijn slechteriken, papa.  Ze hebben geweren en ze kunnen ons neerschieten want ze zijn heel, heel slecht papa."

36  Waarop zijn vader het volgende antwoordt: "Klopt, ze hebben geweren maar wij hebben bloemen."  Zijn zoontje maakte dan de volgende opmerking. "Ja maar, de bloemen die doen niks... maar zijn de bloemen er om ons te beschermen?"  Zijn vader knikt bevestigend.

37  "En de kaarsjes ook?"  Daarop zegt zijn vader dat,  "de kaarsjes er zijn om de mensen die vertrokken zijn, niet te vergeten."

38  " Waarop zijn zoontje tot de volgende conclusie komt.  "Ah, de bloemen en kaarsjes zijn er om ons te beschermen.“  Zijn vader zegt dat het zo is, waarop er plots een glimlach verschijnt om de mond van het jongetje.  De journalist stelt dan de vraag of hij zich nu beter voelt. "Ja, nu voel ik me al beter..."

39 KOMT ER EEN DERDE WERELDOORLOG?

40 WAT KUNNEN WIJ DOEN? Alles is beter dan ons ogen te sluiten

41 MAN REAGEERT PRACHTIG ALS MOSLIMA BESCHULDIGD WORDT VOOR PARIJS

42  De aanslagen in Parijs raken heel veel mensen, en dat komt niet altijd even netjes tot uiting. In Londen werd een meisje in hijab lastig gevallen op de Londense metro, tot deze man haar te hulp kwam.  De 22-jarige Ashley Powys was gisteren op weg naar huis met de Londense metro. "Tegenover me zat een jonge vrouw met een hoofddoek", doet hij zijn verhaal op Facebook.

43  " We glimlachten naar elkaar, maar er werd niets gezegd." Even later liep het echter mis.  Een man stapte op het meisje af en zei dat 'haar mensen de slachtoffers in Parijs vermoorden dit weekend'.  Ze kreeg een barrage aan grove scheldwoorden over zich heen.  Ashley dacht er verder niet bij na en duwde de man van haar weg. "Hij was echt agressief en stond over haar heen gebogen.  Ze was duidelijk doodsbang."

44  Omdat de man bleef roepen, en nu ook Ashley uitmaakte voor 'terrorismesympathisant', ging hij naast de vrouw zitten.  "Ik probeerde haar af te leiden door aar haar dag te vragen. Kleine, banale dingen.  Ik was een barrière tussen haar en de scheldende man, zodat hij haar niet rechtstreeks kwaad kon doen."

45  Toen Ashley's halte eraan kwam, vroeg hij aan het meisje, dat Yara heette, of hij haar nog even moest vergezellen.  "Ze begon te huilen om wat ze mijn 'enorme vriendelijkheid en moed' noemde.  Ik denk niet dat dat waar is, ik zag gewoon iemand in nood, en ik wilde doen wat ik kon."

46  Uiteindelijk bracht de man Yara tot bij haar vrienden, waar hij een knuffel van haar kreeg.  "Ze vertelde dat ze dit vaak meemaakt.  Ik heb haar gezegd dat er veel mensen zoals ik zijn, en dat ze geen angst zou mogen voelen in haar eigen land.  Dit is ook haar land, en haar stad.

47  We zouden zorg moeten dragen voor elkaar, voor zowel vrienden als vreemden.  Je weet maar nooit wanneer je iemand hetzelfde voor jou moet doen."

48 EEN VERHAAL VAN IEMAND DIE ZIJN GELIEFDE VERLOOR… Journalist, die vrouw verloor, ontroert met brief aan IS: ”Mijn haat zullen jullie nooit hebben” ''Ik en mijn zoon, wij twee zullen sterker zijn dan ieder leger op deze aarde.''

49 Een van de 129 mensen, die om zijn gekomen bij de aanslagen in Parijs, is de vrouw van de Franse journalist Antoine Leiris. Hij blijft achter met hun zoontje van 17 maanden. Op Facebook plaatste hij een krachtige brief aan de terroristen:Facebook

50 “Vrijdagavond stalen jullie het leven van een geweldig persoon, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon. Maar jullie zullen mijn haat nooit hebben. Ik weet niet wie jullie zijn en ik wil het ook niet weten. Jullie zijn dode zielen. Als deze god van jullie, waarvoor jullie zo blindelings doden, ons naar zijn beeltenis geschapen heeft, is elke kogel in het lichaam van mijn vrouw een wonde in zijn hart.

51 Dus nee, ik ga jullie niet de voldoening geven om jullie te haten. Je wilt het, maar haat beantwoorden met woede zou een teken zijn van dezelfde onwetendheid die jullie gemaakt heeft tot wat jullie zijn. Je wil dat ik bang ben, dat ik mijn medemens met achterdocht bekijk, dat ik mijn vrijheid opgeef voor mijn veiligheid. Jullie hebben verloren. De speler speelt nog steeds.

52 Ik heb haar deze ochtend eindelijk gezien, na dagen en nachten van wachten. Ze was even mooi als toen ze vrijdagavond vertrok, even mooi als toen ik halsoverkop verliefd werd op haar meer dan 12 jaar geleden. Natuurlijk ben ik kapot van verdriet, die kleine overwinning geef ik jullie. Maar het zal niet lang duren. Ik weet dat ze elke dag bij ons zal zijn en dat we elkaar in de hemel zullen terugvinden, met de vrije zielen die jullie nooit zullen hebben.

53 Ik en mijn zoon, wij twee zullen sterker zijn dan ieder leger op deze aarde. Ik kan geen tijd meer aan jullie verspillen, aangezien hij net wakker geworden is van zijn middagslaapje. Hij is amper 17 maanden oud, en zal zijn snack eten zoals iedere dag. En daarna zullen we spelen zoals iedere dag. Het leven van deze kleine jongen zal gelukkig en vrij zijn. Want jullie zullen zijn haat ook nooit hebben.”

54 Wat kunnen wij doen? Hartverwarmend: knuffel een moslim, jood, christen en atheïst

55 IMAGINE ……..

56 WERKBLADEN Duidt de vragen aan die ook bij jou opkomen na de gebeurtenissen in Parijs. Vul eventueel nog aan

57

58

59 VUL HET STRIPVERHAAL AAN Mijn boodschap:


Download ppt "RKG: PRAY FOR PARIS RKG: IMAGINE,,,. GOLF VAN VERONTWAARDIGING EN SOLIDARITEIT."

Verwante presentaties


Ads door Google