De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘Mixed up piles’.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘Mixed up piles’."— Transcript van de presentatie:

1 ‘Mixed up piles’

2 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
1. Ik ben een zachtaardig persoon, die probeert het beste uit het leven te halen. Ik geniet van alle kleine én grote dingen die ik doe, maar soms gaan er wel eens dingen fout. Dat voorkom je niet natuurlijk, daar ben je mens voor, toch? Ik heb namelijk mijn vrouw bedrogen en daar heb ik tegen haar niets over gezegd. Ik heb er zelf wel veel spijt van en ik heb aan God vergeving gevraagd, maar of dat genoeg is…?

3 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
2. Mijn naam is Herman, zoon van Jan. Ik ben berucht en iedereen is bang voor mij! Haha! Ik geniet van mijn macht. Ik kan geld afhandig maken van iedereen en het interesseert me niet of ze arm of rijk zijn, aardig of gemeen. Ik vind geld ontzettend belangrijk, misschien wel het belangrijkste wat er is! Ik heb niet echt vrienden, want niemand vindt me echt aardig. Ik steel namelijk van iedereen en ik heb ook al een paar keer mensen vermoord om er zelf beter van te worden. Spijt? Ha! Spijt is voor watjes! Ik doe niet aan spijt!

4 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
3. Ik ben Robin, en ik stel rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Ik steel van de rijken en geef aan de armen. Wat moet die koning met zoveel geld?! En neem nou die Herman, die zoon van Jan. Die probeert zichzelf alleen maar te verrijken door anderen te bestelen en zelfs te vermoorden! Ik strijd voor rechtvaardigheid! Ik vind dat iedereen gelijke rechten heeft, iedereen heeft recht op genoeg geld om van te leven en dus vind ik het gerechtvaardigd om te stelen van de rijken. Spijt? Waarom zou ik spijt hebben? Ik help juist mensen, die rijke schoften worden er echt niet minder van!

5 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
4. Ik ben Maria. Jazeker, ik ben genoemd naar de moeder van Jezus. Zij was heel zachtmoedig en lief, dat ben ik ook! Dat zegt iedereen ook altijd. Ik heb veel vriendinnen, iedereen vindt mij lief. Ik vind het belangrijk om voor anderen te zorgen en mijn leven aan anderen en aan God te wijden. Daarom ben ik ook naar het klooster gegaan. Ik ben non geworden om voor anderen te kunnen zorgen die het zwaarder hebben dan ik. Geld heb ik niet nodig en ik heb ook niet zoveel kleding. God zorgt immers wel voor mij? Ik vind dat veel belangrijker dan rijk zijn. Ik hou van iedereen en heb ook het beste met iedereen voor. Dat heeft God mij bevolen en ik hou me daaraan omdat ik van Hem en dus ook van alle mensen houd.

6 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
5. Mijn naam is Sofie en ik ben heel erg verliefd op een jongen uit het dorp. Ik weet dat ik eigenlijk niets mag doen met hem voor het huwelijk, maar ik heb toch met hem geslapen. Ik schaam me heel erg, ik durf het niet aan iemand te vertellen. Ik denk dat de mensen mij veroordelen, maar zelf weet ik eigenlijk niet wat ik fout heb gedaan. Ik hou toch van hem en hij toch van mij? Ik wil wel met hem trouwen, maar mijn ouders vinden hem niet goed genoeg voor mij. Het is maar een eenvoudige jongen en ik kom uit een rijk gezin. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik heb er niet echt spijt van, maar ik denk ook niet dat het goed van me was...

7 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
6. Hoi, ik ben Beatrijs. Ik heb geen familie meer en ik kan eigenlijk niets. Ik heb nooit geleerd hoe ik goed voor mezelf moet zorgen. Ik kan eigenlijk maar één ding: mijn lichaam verkopen. Ja ik weet het, het is vreselijk, maar ik moet toch eten, ik heb geen keuze! Ik schaam me heel erg en ik weet dat het niet goed is. Ik denk ook dat ik hiervoor gestraft ga worden door God, maar ik kan er toch niets aan doen? Ik heb immers helemaal niemand...

8 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
7. Ik ben Floris, ik ben al een oude man. Ik denk dat ik binnenkort doodga, mijn krachten nemen steeds meer af. Ik heb wel eens iemand vermoord en daarom ben ik bang voor de dood. Iemand kwam zomaar ons huis binnenvallen en dreigde mijn vrouw te verkrachten. Ik werd woest en heb hem in elkaar geslagen. Ik schrok er zelf van toen hij dood op de grond lag… Ik weet niet zo goed wat ik moet doen nu. Ik bid steeds tot God of Hij me wil vergeven, maar ik ben bang dat een moord veel te erg is om nog in de hemel te kunnen komen...

9 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
8. Ik ben maar een eenvoudig meisje. Ik werd door mijn ouders uitgehuwelijkt aan een vreselijk rijke maar oh zo lelijke oude man, maar ik werd verliefd op iemand anders. We besloten om samen weg te lopen. Onze familie wil ons niet meer zien, want ze staan natuurlijk niet achter onze relatie… Maar wij leven wel gelukkig samen! Liefde is toch alles wat telt?

10 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
9. Ik durf niet te vertellen hoe ik heet, hoor. Ik heb namelijk iets vreselijks gedaan. Ik heb mijn kind verlaten. Ik kon echt niet voor hem zorgen, ik ben zo arm en ik wilde helemaal niet zwanger worden… Ik heb er zo’n spijt van, ik hoop dat God mij wil vergeven… Als ik nog een kindje krijg zal ik heel goed voor hem of haar zorgen! Ik zal nooit meer zoiets vreselijks doen en heel erg voor God gaan leven! Dan moet Hij me wel vergeven, toch?

11 Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur
10. Nou, ik kan zelf geen kinderen krijgen en toen vond ik ineens zo’n klein kindje op straat. Een schattig jongetje! Ik had niemand om voor mij te zorgen en me te helpen in het huishouden, dus het kwam mooi uit. Ik heb hem meegenomen en ik laat hem nu lekker alles doen in huis! Heerlijk, zo’n kind dat voor je zorgt. Ik kan lekker de hele dag met de buurvrouw kletsen en lekker achterover zitten. Mijn man werkt heel hard en verdient het geld en het kind? Het kind doet alles voor mij: wassen, strijken, mij wat te drinken brengen, schoonmaken.. Heerlijk! Ik raad het iedereen aan!


Download ppt "‘Mixed up piles’."

Verwante presentaties


Ads door Google