De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zaalbriefing 2015 - 2016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zaalbriefing 2015 - 2016."— Transcript van de presentatie:

1 Zaalbriefing

2 Regelwijzigingen Zaalhockey is weer 6 tegen 6!
Bitje (en scheenbeschermers) verplicht, net als bij veldhockey Groene kaart is een tijdstraf van 1 minuut. Het van speelveld halen van een aangeklede keeper en wisselen voor een vliegende keep mag per team maar 2 keer/wedstrijd. Bij opsluiten moet je als tegenstander een opening laten. Vrije push / inpush rand cirkel verandert

3 Groene kaart Naast een waarschuwing ook een tijdstraf van 1 minuut
Timen net als bij gele kaart = in principe door zaalleider

4 Wisselen van keeper Maximaal 2 keer aangeklede keeper eraf en vliegende keep erin. Aangeklede keeper voor aangeklede keeper = onbeperkt Vliegende keep voor vliegende keep = onbeperkt Na 2 keer betekent een tijdstraf of blessure van de aangeklede keeper: permanent laten vervangen door een andere aangeklede keeper. Is die er niet, dan tijdelijk vliegende keep erin, terwijl iemand zich verkleedt buiten het veld. Zodra gereed verplicht wisselen. Laat niet toe dat team te lang met vliegende keep speelt

5 Opsluiten in de hoek (of bij de balk)
Tegenstanders moeten een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld. Als je een dergelijke situatie ziet aankomen, waarschuw de opsluiters om ruimte te laten. Doen ze niets met je waarschuwing, dan hebben zij een probleem. Dit betekent dus een strafcorner als verdedigers dit in de cirkel doen!

6 Dus als je dit ziet gebeuren…..
Den Bosch - Venlo 01 vastzetten.m4v

7 Den Bosch - Venlo 01 vastzetten.m4v

8 Uitvoering vrije push / inpush
Gewijzigd voor aanvallende vrije push op helft tegenstander. Bal nemen op de plek overtreding Alle spelers behalve de nemer > 3 meter afstand De bal mag in de cirkel worden gespeeld…?

9 Uitvoering vrije push / inpush
Rechtstreeks via de balk óf Nadat de bal 3 meter heeft gerold óf Geraakt is door een tegenstander óf Nadat de bal de balk heeft geraakt Verdedigers die binnen de cirkel op minder dan 3 meter afstand staan mogen pas buiten de cirkel komen als aan een van deze criteria is voldaan. Aanvallers die de bal even tegen de balk tikken en daarna het blok in jagen direct bestraffen met gele kaart!

10 Klemmen van de bal Als bal tussen twee spelers geklemd raakt wacht je heel even. Blijft dit duren dan geef je een bully. Bully 2.MOV Een speler die bewust de bal tegen een andere stick of tegen de balk klemt moet niet worden ‘beloond met een bully’ maar worden ‘bestraft met een overtreding’.

11 “Slaan” en “Hoog” Alleen pushen in de zaal. Stickbeweging ingezet over de grond voordat de bal wordt geraakt maximaal 50cm. Pass van de grond maximaal 10 cm én geen hinder voor tegenstander. Gaat bij stoppen de bal omhoog fluit je alleen als tegenstander hier hinder van heeft. Een bal boven de grond mag niet gespeeld worden. Van een stuiterende bal afblijven of in 1 beweging naar de grond (maar dat kunnen er maar weinig!)

12 Door tegenstander heen spelen

13 Criteria Van korte afstand (tot ca. 3 mtr.)
Stick van tegenstander is laag en (bijna) aan de grond Hard en ongecontroleerd in de stick spelen WAAROM ? OM BLESSURES TE VOORKOMEN ! Naast spelstraf ook persoonlijke straf. Eerst groen daarna geel. Bij duidelijke opzet of roekeloosheid : direct geel ! Drilling 3.MOV

14 Flow of the game Advantage 2.MOV Advantage 3.MOV Advantage 6.MOV
Amsterdam - Rotterdam 05.m4v

15 Deze is hetzelfde als op het veld :

16 Ultimately… It’s all about management

17 Incident 1.m4v Incident 2.m4v

18 Veel plezier en succes !!


Download ppt "Zaalbriefing 2015 - 2016."

Verwante presentaties


Ads door Google