De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Social work: Het verschil dat jij maakt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Social work: Het verschil dat jij maakt."— Transcript van de presentatie:

1 Social work: Het verschil dat jij maakt

2 Ben jij iemand die: nieuwsgierig is;
wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen; iets voor een ander wil betekenen; en kansen ziet voor mensen. Dan is Social Work de opleiding die je zoekt!

3 We zoeken studenten die:
passie hebben voor het werken met en voor mensen; het een uitdaging vinden om in de grote stad aan de slag te gaan; stevig in hun schoenen staan; niet afwachten maar eropaf gaan; ondernemend en creatief zijn of willen worden.

4 Wat doet een social worker?

5 Wat doet een social worker?
Het werkveld waar je voor wordt opgeleid is breed. Je werkt binnen instellingen, in de wijk of bij mensen thuis. Je werkt met verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders, gezinnen, ouderen, mensen met een beperking, mensen met een psychiatrische aandoening. Kortom: je werkt met iedereen die om wat voor reden dan ook steun, begeleiding of zorg nodig heeft.

6 De competenties van een social worker
Een social worker informeert zich. Een social worker intervenieert. Een social worker werkt ondernemend. Een social worker werkt op duurzame wijze. Een social worker profileert zich.

7 Hoe gaan we je dat leren?

8 Hoe gaan we je dat leren? Integraal en activerend onderwijs
Concrete praktijkvraagstukken centraal Vraagstukken waar je als social worker mee te maken gaat krijgen, zoals: Een buurt heeft veel last van hangjeugd. De jongeren hebben niets te doen. Hangen op de verkeerde plekken, kleinere kinderen lastigvallen, roepen naar ouderen. Hoe deze overlast aan te pakken? Je gaat op bezoek bij een gezin. Er zijn vermoedens van verwaarlozing van de kinderen en huiselijk geweld. Hoe ga je hier mee om?

9 Binding en kleinschaligheid.
Leren doe je samen met medestudenten, docenten en beroepenveld. In een kleinschalige leeromgeving waar ieder gekend is. Waar met en vanuit respect voor diversiteit gewerkt wordt.

10 Hoe gaan we aan de slag?

11 Hoe gaan we aan de slag? Ieder half jaar staat een thema centraal.
Je gaat 5 weken aan de slag met concrete beroepssituaties. Je ontwikkelt kennis, vaardigheden en een beroepshouding. Vanuit meerdere perspectieven leer je situaties te benaderen en na te denken over concrete aanpakken. Je verdiept je in literatuur, je oefent vaardigheden en je gaat in de praktijk aan de slag.

12 Jaar 1 Jaar 2 Jaar 2

13 Na twee jaar kies je een profiel
Sociaal werk in de wijk Sociaal werk in de zorg (ggz en/of gehandicaptenzorg) Sociaal werk in het jeugddomein

14 Jaar 3 Jaar 3 Jaar 4 Jaar 4

15 Praktijk in de opleiding

16 Rotterdam als vindplaats en oefentuin

17 Praktijk in de opleiding
Vanaf het eerste jaar. Gedurende de opleiding neemt het aantal uren toe. In het 1e en 2e jaar intensieve begeleiding door docenten. In het 3e en 4e jaar in leerwerkgemeenschappen bij partners in en rondom Rotterdam of in het buitenland.

18 Meer weten? Kom naar de open dag. Of proefstuderen.
Jaar 3 Meer weten? Kom naar de open dag. Of proefstuderen. Kijk op Jaar 4

19


Download ppt "Social work: Het verschil dat jij maakt."

Verwante presentaties


Ads door Google