De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Social work: Het verschil dat jij maakt. Ben jij iemand die: ▸ nieuwsgierig is; ▸ wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; ▸ wil begrijpen waarom mensen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Social work: Het verschil dat jij maakt. Ben jij iemand die: ▸ nieuwsgierig is; ▸ wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; ▸ wil begrijpen waarom mensen."— Transcript van de presentatie:

1 Social work: Het verschil dat jij maakt

2 Ben jij iemand die: ▸ nieuwsgierig is; ▸ wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; ▸ wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen; ▸ iets voor een ander wil betekenen; ▸ en kansen ziet voor mensen. Dan is Social Work de opleiding die je zoekt!

3 We zoeken studenten die: ▸ passie hebben voor het werken met en voor mensen; ▸ het een uitdaging vinden om in de grote stad aan de slag te gaan; ▸ stevig in hun schoenen staan; ▸ niet afwachten maar eropaf gaan; ▸ ondernemend en creatief zijn of willen worden.

4 Wat doet een social worker?

5 ▸ Het werkveld waar je voor wordt opgeleid is breed. ▸ Je werkt binnen instellingen, in de wijk of bij mensen thuis. ▸ Je werkt met verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders, gezinnen, ouderen, mensen met een beperking, mensen met een psychiatrische aandoening. Kortom: je werkt met iedereen die om wat voor reden dan ook steun, begeleiding of zorg nodig heeft. Wat doet een social worker?

6 ▸ Een social worker informeert zich. ▸ Een social worker intervenieert. ▸ Een social worker werkt ondernemend. ▸ Een social worker werkt op duurzame wijze. ▸ Een social worker profileert zich. De competenties van een social worker

7 Hoe gaan we je dat leren?

8 ▸ Integraal en activerend onderwijs ▸ Concrete praktijkvraagstukken centraal ▸ Vraagstukken waar je als social worker mee te maken gaat krijgen, zoals: Een buurt heeft veel last van hangjeugd. De jongeren hebben niets te doen. Hangen op de verkeerde plekken, kleinere kinderen lastigvallen, roepen naar ouderen. Hoe deze overlast aan te pakken? Je gaat op bezoek bij een gezin. Er zijn vermoedens van verwaarlozing van de kinderen en huiselijk geweld. Hoe ga je hier mee om? Hoe gaan we je dat leren?

9 ▸ Binding en kleinschaligheid. ▸ Leren doe je samen met medestudenten, docenten en beroepenveld. ▸ In een kleinschalige leeromgeving waar ieder gekend is. ▸ Waar met en vanuit respect voor diversiteit gewerkt wordt.

10 Hoe gaan we aan de slag?

11 ▸ Ieder half jaar staat een thema centraal. ▸ Je gaat 5 weken aan de slag met concrete beroepssituaties. ▸ Je ontwikkelt kennis, vaardigheden en een beroepshouding. ▸ Vanuit meerdere perspectieven leer je situaties te benaderen en na te denken over concrete aanpakken. ▸ Je verdiept je in literatuur, je oefent vaardigheden en je gaat in de praktijk aan de slag. Hoe gaan we aan de slag?

12 Jaar 1 Jaar 2

13 ▸ Sociaal werk in de wijk ▸ Sociaal werk in de zorg (ggz en/of gehandicaptenzorg) ▸ Sociaal werk in het jeugddomein Na twee jaar kies je een profiel

14 Jaar 3 Jaar 4 Jaar 3 Jaar 4

15 Praktijk in de opleiding

16 Rotterdam als vindplaats en oefentuin

17 ▸ Vanaf het eerste jaar. ▸ Gedurende de opleiding neemt het aantal uren toe. ▸ In het 1 e en 2 e jaar intensieve begeleiding door docenten. ▸ In het 3 e en 4 e jaar in leerwerkgemeenschappen bij partners in en rondom Rotterdam of in het buitenland. Praktijk in de opleiding

18 Jaar 3 Jaar 4 Kom naar de open dag. Of proefstuderen. Kijk op www.hr.nl/socialwork. Meer weten?

19


Download ppt "Social work: Het verschil dat jij maakt. Ben jij iemand die: ▸ nieuwsgierig is; ▸ wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; ▸ wil begrijpen waarom mensen."

Verwante presentaties


Ads door Google