De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van ziekenhuisschool naar onderwijsondersteuning zieke leerlingen in Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van ziekenhuisschool naar onderwijsondersteuning zieke leerlingen in Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 Van ziekenhuisschool naar onderwijsondersteuning zieke leerlingen in Nederland

2 Ziezon Landelijke taken Ziezon regio’s

3 Een stukje geschiedenis 1969 oprichting van scholen voor zieke leerlingen 1981 ziekenhuisscholen onder de Interimwet Speciaal Onderwijs 1998 Wet Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen

4 De diensten voor scholen Informeren over de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het onderwijs Hulp bij het opstellen van een plan van aanpak. Bijvoorbeeld met aanpassingen van het onderwijsprogramma, lespakket, lesrooster. Adviseren over het onderhouden van contacten met de leerling en ouders/verzorgers. Adviseren over het regelen van ICT hulpmiddelen voor bijvoorbeeld onderwijs op afstand, contact met klasgenoten.

5 De diensten voor de leerling Lesgeven en helpen bij het maken van schoolwerk, zowel in het ziekenhuis als thuis. Hulp bij het plannen en organiseren van schoolwerk. De leerling motiveren om de draad weer op te pakken. Regelen dat de leerling thuis of in het ziekenhuis toetsen kan maken en officiële examens af kan leggen.

6 De diensten voor de ouders/verzorgers Informeren over de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het onderwijs en de schoolloopbaan. Bemiddelen tussen school en ouders.

7 Nieuwe ronde, nieuwe kansen Wettelijke taken Lesgeven aan leerlingen Scholen ondersteunen en voorlichten Nieuwe kansen, maar zijn we competent genoeg om ze uit te voeren?

8 Opzet van het beroepsprofiel beroepsprofielOndersteuningstaken algemene professionele taken specifieke ondersteunings taken individueel beroepsbeoefenaar medewerker van een zich ontwikkelende organisatie collega binnen een beroepsgroep ondersteuner van leerkrachten begeleider van leerlingen gesprekspartner van ouders casemanager voorlichter lid van een multidisciplinair team opvoeder (ortho)didacticus


Download ppt "Van ziekenhuisschool naar onderwijsondersteuning zieke leerlingen in Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google