De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels."— Transcript van de presentatie:

1 Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels

2  Let wel:  De opnames zijn niet gemaakt onder studio omstandigheden maar uit de hand en bij kunstlicht gedurende de ledenbijeenkomst.  Daardoor kunnen de vormen en kleuren enigszins afwijken van de werkelijke.

3 (hiernaast )  Allereerst een keramiek creatie van de hand van Nique Baltink-Vosman Die is helemaal opgebouwd uit cirkels die van GROOT naar KLEIN lopen. Ook het bovenaanzicht loopt (van buiten naar binnen) van GROOT naar KLEIN of omgekeerd. (gemaakt van zwartbakkende klei met daarop witte klei slib) (titelblad) Een wat onduidelijk huisje in het groen van de hand van Vincent Jonker Geels De relatie met vergroten of verkleinen wordt mogelijk later pas duidelijk. * * * * *

4 , Omdat de creatie die Thea Bentvelzen eigenlijk in gedachten had voor deze bijenkomst elders door haar geëxposeerd werd is voor deze vervangende vlinder gekozen. Een klein tekeningetje uit een boekje werd door Thea uitVERGROOT tot deze reuzenvlinder, uitgevoerd op een houten pallet.

5 Herkent u dit gezicht ? Vele ouderen onder ons herkennen wellicht de jongere uitvoering van deze artiest; Neil Young Jetty van Well heeft deze recentere foto in olieverf sterk uitVERGROOT en een beetje asymetrisch op het doek gezet. Juist door het VERGROTEN kon ze het accent leggen op de meest kenmerkende trekken van deze beroemde, in 1945 geboren Canadese singer/songwriter.

6 Met nieuwsgierige blikken keken de aanwezigen naar het rolletje papier dat met een KLEINE wasknijper dicht werd gehouden. De spanning werd erin gehouden, want de maker, Dolf Bierhuizen, liet zijn beurt nog even voorbij gaan.

7 Tijdens een korte vakantie in Duitsland zag Marianne Appels een mooi plukje korstmos op ee klein takje. VERGROOT en met acryl op een MDF plaatje geschilderd leverde dat dit fraaie plaatje op.

8 Vincent Jonker-Geels had het thema totaal anders opgevat en bracht een zestal creaties mee: van KLEIN naar GROOT 1. Twee blaadjes 2. De tuin (helemaal volgegroeid) 3. Een huisje in Frankrijk

9 (vervolgvan Vincent Jonker-Geels) 4. Schilderen aan de IJssel 5. Monoprint van 2 mensen 6. De beeldhouwer (ets op karton)

10 Lies Prins toonde een klein boekje met daarin een gedichtje. Het is een combinatie van druksels en lino stempeltjes, waarbij tevens zowat de hele kustlijn VERKLEIND is weergegeven Van wat op de foto hierboven haast niet te zien is kan de VERGROTING hiernaast wellicht een beeld geven van enkele details 

11 Het kleine tekeningetje rechtsboven in de hoek was het uitgangspunt voor Marlies Swarttouw om het verder in olieverf en sterk VERGROOT uit te werken. Opnieuw een schitterend voorbeeld hoe aandacht voor het kleine vaak leidt tot verwondering van het grote. Wie alleen aandacht heeft voor het grote ontgaat de schoonheid van het kleine.

12 De meeste getoonde werken vertoonden een uitVERGROTING van iets KLEINS. Hier het omgekeerde.: Je moet het GROTE kunnen overzien om de schoonheid van het KLEINE zichtbaar te kunnen maken. Nique Baltink-Vosman verraste iedereen door een tweede keramisch werk dat ze meegebracht had: een dorp van de dicht op elkaar staande Hopi huizen. (de zwarte kleur is het resultaat van raku stoken)

13 En toen bleef er alleen nog dat ene rolletje met die wasknijper van Dolf Bierhuizen over. Dolf had zoveel VERGROOT dat het object te groot was om mee te brengen en dus moesten we het doen met een foto ……. 

14 Deze foto dus !!!!

15 Niet alleen Bart-leden maken mooie dingen. In Berkelland zitten vele creatieve mensen die mooie dingen maken Ook hun werk willen wij graag zien en ook hun werk zou vaak best wel geëxposeerd mogen worden. Maar alleen kom je daar niet zo gemakkelijk toe Ook u kunt zich aansluiten bij KUNSTKRING B-ART Ga naar onze website: http://www.kunstkringbart.com/about/lid-worden/ en meld u aan.


Download ppt "Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels."

Verwante presentaties


Ads door Google