De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt."— Transcript van de presentatie:

1 21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt

2 21 oktober 2015 Historiek van de evolutie van de informatica- infrastructuur bij het RRN De eerste fase van de evolutie van het Rijksregister naar de open wereld had tot doel aan de gebruikers een webversie voor te stellen voor alle diensten. -sinds eind 2006, de toegang via een internetbrowser, die vooral interessant is voor de gebruikers die een relatief beperkt aantal raadplegingen van het Rijksregister uitvoeren; -sinds 2007, de toegang van het type webservices, bestemd voor de gemeenten en de gebruikers die een groot aantal transacties met het Rijksregister uitvoeren met het oog op een gecentraliseerde en geautomatiseerde gegevensverwerking; De tweede fase van deze evolutie bestond uit de verwezenlijking van de migratie van de applicaties van het Rijksregister naar de relationele wereld en de overgang van de productie op relationele databanken ter vervanging van de databanken van het type Codasyl (IDS II van de firma Bull). Deze fase eindigde in februari 2014.

3 21 oktober 2015 Volgende fases De vervanging van het huidige centrale systeem dat momenteel met een “proprietary” operating systeem werkt, in dit geval GCOS8 van de firma Bull (Atos). -Aangezien het huidige contract ten einde loopt op 31 december 2015, is een verlenging onvermijdelijk om een nieuw bestek voor te bereiden, dat rekening zou houden met het onderzoek van de synergiemogelijkheden. De analyse en het eventueel herschrijven van de Cobol- applicaties om rekening te houden met de open informaticaoplossing die geïmplementeerd zal worden.

4 21 oktober 2015 Algemene architectuur

5 21 oktober 2015 Verlengingsscenario’s Een verlenging van 3 jaar “zonder migratie” met behoud van het “mainframe GCOS8”-systeem. De werkingskosten zouden dalen dankzij de behaalde winst door het gebruik van de relationele databanken. Een verlenging van 4 jaar “met migratie” en dus de vervanging van het “mainframe GCOS8”-systeem door een open en “open source” systeem. De werkingskosten zouden op het huidige niveau blijven. Het totaal open, nieuwe informaticasysteem zal in productie gaan in december 2017. IBM-studie: analyse van verschillende scenario’s en mogelijke synergieën -Aanbeveling: de verlenging van het bestaande contract met 4 jaar, met een migratie naar een open omgeving en de stopzetting van het proprietary mainframe (GCOS8) en tegen een constante kostprijs, met inbegrip van een tijdige voorbereiding voor een omzetting naar Java met behulp van een precompiler.

6 21 oktober 2015 Strategische standaarden RRN de databasestructuur blijft ongewijzigd; de evolutie naar “open source” en standaard gevirtualiseerde platformen is een streefdoel in elk scenario; de functionele en niet-functionele vereisten, zoals veiligheid, performantie en integriteit van de gegevens, blijven gerespecteerd; de uiteindelijke controle blijft in handen van het Rijksregister. Alle libraries blijven volledig onder het beheer van het Rijksregister.

7 21 oktober 2015 Migratieprincipes geen impact op de eindgebruikers (klanten) van het Rijksregister; incrementele migratietechnieken waarbij een big bang vermeden kan worden; de migratie moet exhaustieve testing omvatten om een kwaliteitsvol operationeel resultaat te behalen; de migratiescenario’s moeten een minimale impact hebben op de Belpic-omgeving; het migratiescenario mag een gemengde situatie zijn waarin 2 technologieën (mainframe en open systeem) samen functioneren.

8 21 oktober 2015 Projectkalender en impact op de gebruikers ContractInhoudEinddatum Impact gebruiker RRN3/2001Vervanging van de Belpic-servers31/1/2016Geen RRN3/2007 Levering, installatie en onderhoud van de communicatie-infrastructuur (Web services) 18/6/2017Geen RRN4/2004 RRN5/2004 Vervanging van het centrale systeem31/12/2017Geen RRN2/2008 Levering, installatie, configuratie en onderhoud van de netwerkbeveiligingssystemen 30/06/2018Geen RRN3/2001Modernisering van de Belpic-applicatie en -infrastructuur 31/12/2018Veel


Download ppt "21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt."

Verwante presentaties


Ads door Google