De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen: De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen: De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen."— Transcript van de presentatie:

1 Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen: De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen

2 Gebonden soepen een heldere bouillon - een bindmiddel - een garnituur bv groente brunoise - soms toevoegingen in de vorm van room of room/eidooier.

3 Bindmiddel Roux 50 gram boter 60 gram bloem Toevoegen 1,2 liter bouillon= gebonden soep

4 Hoe te binden! Klontjes! Roux warm Bouillon koud

5 Bindmiddel Liason 1 eidooier 0.75 dl room ongeklopt Mengen en aan de soep toevoegen

6 Gebonden soep I. crèmes soep II. veloutés soep III. Purées soep I. Roux + room II. Roux= bloem/boter + Liason; 1 eierdooier 0.75 dl room Aspergespuree Doperwtenpuree Bonenpuree Aardappelpuree


Download ppt "Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen: De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen."

Verwante presentaties


Ads door Google