De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duits in 4 en 5 HAVO Herzlich Willkommen !!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duits in 4 en 5 HAVO Herzlich Willkommen !!."— Transcript van de presentatie:

1 Duits in 4 en 5 HAVO Herzlich Willkommen !!

2 Waarom Duits? Duits is de taal van onze belangrijkste handelspartner, tevens ons buurland. In Europa spreken meer dan 100 miljoen mensen Duits. (Naast Engels dus de belangrijkste taal in Europa) Voor vele opleidingen en beroepen die met handel of toerisme te maken hebben, biedt Duits een voordeel.

3 Hoe wordt Duits afgesloten:
Wie kiezen er Duits: Leerlingen met C&M. profiel (als verplichte vreemde taal* naast Engels) Leerlingen met E&M. profiel (als profielkeuzevak*) Hoe wordt Duits afgesloten: In 4H en 5H worden toetsen/opdrachten gemaakt die samen het schoolexamen vormen (dit is 50% van je eindcijfer) Afsluiting in HAVO 5 d.m.v. Centraal schriftelijk eindexamen Leesvaardigheid. (dit is 50% van je eindcijfer) Het gemiddelde van het schoolexamen en het eindexamen vormen het eindcijfer. * keuze tussen Duits en Frans

4 Toetsmomenten in de BB TT – tussentijdse toetsen (4H)
OT- overgangstoetsen (4H) CT- centrale toetsen (2x 4H -3x5H) Verschil: overgangstoetsen neem je niet mee naar het volgende jaar.

5 Schoolexamen 4H en 5H: Hoofdstuk- / grammatica - / idioomtoetsen
Schrijftoetsen Spreektoetsen Kijk- en luistertoetsen Leestoetsen Bijhouden van een Portfolio Boeken lezen Praktische Opdrachten

6 Duits in de bovenbouw Er wordt gewerkt met de methode Na Klar!
waarbij ook e-Pack hoort. In de lessen Duits doen de leerlingen ervaring op met : Teksten lezen, schrijven van brieven, luisteren en/of kijken naar televisie of radio en het voeren van gesprekken.

7 Duits in de bovenbouw ?? Je hebt een C&M-profiel of E&M-profiel ?
Je hebt een voldoende voor Duits en een positief advies ? Je wilt iets in toerisme, handel of techniek gaan doen ? Je vindt het leuk om met taal bezig te zijn? Dan is Duits in de bovenbouw iets voor jou!

8 Meer informatie over Duits in de bovenbouw?
Gewoon even een mailtje sturen naar

9 Vielen Dank !!! Auf Wiedersehen!


Download ppt "Duits in 4 en 5 HAVO Herzlich Willkommen !!."

Verwante presentaties


Ads door Google