De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!! www.shoma.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!! www.shoma.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!! www.shoma.nl

2 Tanzania

3 Waar ligt Rubya

4 Wat doet Shoma Shoma ondersteunt 320 kinderen in Rubya Voor € 40/jaar kan een kind wel naar school! Shoma zorgt voor: schooluniform, rugzak, schoenen, sokken en schrijfgerij. De 320 kinderen zitten op 12 verschillende scholen. Kinderen worden begeleid door 14 moeders

5 Typisch gezinshuis

6 leefomstandigheden De mensen in Rubya en omgeving zijn arm Veel kinderen gaan niet naar school Of ze hebben geen ouders meer Of de ouders verdienen heel weinig geld Vaak krijgen ze maar 1 echte maaltijd Ugali is het basis gerecht met Vis en rijst Rond 6 uur ‘s-avonds is het donker en er is geen elektriciteit…….

7 Omgeving Rubya

8 Leven in Rubya Shoma betekent onderwijs in het Swahili Hoe ziet het er uit in Rubya en omgeving De kinderen daar hebben weinig vrije tijd, maar hoe komt dat eigenlijk? Waar leven de mensen van?

9

10

11 Wat zijn de dagelijkse taken van de kinderen in Rubya?

12

13

14

15 ….en dan moeten ze ook nog naar school

16

17 Wat is een Buddy project? Een leerling in Nederland zorgt er voor, dat een kind in Rubya een jaar lang naar school kan gaan! De RvE leerling zorgt voor: schooluniform, rugzak, schoenen, sokken, schrijfgerij en de ziektekostenverzekering! Voor € 40 per jaar De moeders in Rubya begeleiden de Shoma kinderen daar.

18 Hoe denk jij deze kinderen te kunnen helpen? Shoma denkt aan een Buddy project!! Wat is een Buddy project???


Download ppt "Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!! www.shoma.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google