De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?
Langer en anders gebruik maken van iemands kennis, kunde en expertise en een leven lang leren.

2 Er wordt van mij verwacht: doorgaan tot 66 jaar en 8 maanden

3 en ik voelde mij een paar jaar geleden zo !!!

4 Het begon met het jaargesprek
De aanleiding was, diverse signalen van overbelasting, zowel werk en privé

5 Hoe werk ik ( het ) in de praktijk
Hoe werk ik ( het ) in de praktijk. Naast de dagelijkse taken als gespecialiseerd verpleegkundige Geriatrie word ik 3,5 uur per dag ingezet in een andere rol Ik trek na 4,5 uur patiëntenzorg, letterlijk het witte pak uit en kom in een andere gedaante en hoedanigheid terug op de werkvloer of elders in de organisatie.

6 Coach van leerlingen en stagiairs
Begeleidt gespecialiseerd verpleegkundige in opleiding Instructeur/leermeester in het skillslab Expertise overdracht middels detachering om nieuwe projecten te introduceren en te implementeren Ontwikkeling en kwaliteit. Door participatie in diverse interne commissies en projectgroepen Individuele coach van collega die herplaatst moet worden. Inzet als interne auditor. Incidentele inzet op het Dag Diagnostische Centrum Geriatrie. Beheerder en instructeur van het fixatie materiaal voor de gehele organisatie.

7 Blijf focussen op nieuwe mogelijkheden en uitdagingen
Wat heeft het opgeleverd ? Mijn kennis, kunde en expertise worden anders ingezet en blijven behouden voor de organisatie. Door dat ik in een team werk blijf ik geprikkeld door de nieuwe ontwikkelingen en kennis overdracht van de jonge naar de oudere generatie en omgekeerd. Ik leer ook veel van de jeugd Laag ziekte verzuim Veel waardering, wordt veel gevraagd. Plezier in wat ik kan en mag doen en ontwikkelen, kortom een gemotiveerde medewerker. Een mix van praktijk ( directe zorg ) en begeleidende rol Door detachering, lever ik een financiële bijdrage aan de organisatie. Blijf focussen op nieuwe mogelijkheden en uitdagingen Mijn werk en privé zijn in balans.

8 Hoe voel ik mij nu ?

9

10 Moraal van het verhaal: Samen verantwoordelijk voor
duurzame inzetbaarheid. Het loont,mits dit gebeurt in een veilige omgeving ! ! Netwerkbijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid in de praktijk

11 Heeft u nog vragen ?


Download ppt "Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?"

Verwante presentaties


Ads door Google