De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016. Wat is een profielwerkstuk? Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO;Een (groeps)opdracht aan het einde van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016. Wat is een profielwerkstuk? Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO;Een (groeps)opdracht aan het einde van."— Transcript van de presentatie:

1 Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016

2 Wat is een profielwerkstuk? Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO;Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO; Onderdeel van het examendossier;Onderdeel van het examendossier; Onderzoek binnen het profiel;Onderzoek binnen het profiel; De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in het profielwerkstuk;De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in het profielwerkstuk; Een profielwerkstuk economie ziet er anders uit dan een profielwerkstuk natuurkunde;Een profielwerkstuk economie ziet er anders uit dan een profielwerkstuk natuurkunde; Onderzoek hangt af van het gekozen vak;Onderzoek hangt af van het gekozen vak;

3 Hoe wordt een profielwerkstuk beoordeeld? Het verloop van het proces (20%);Het verloop van het proces (20%); Het geleverde product (60%);Het geleverde product (60%); De presentatie (20%);De presentatie (20%); De eindscore wordt omgezet in een cijfer dat onderdeel uitmaakt van het combinatiecijfer;De eindscore wordt omgezet in een cijfer dat onderdeel uitmaakt van het combinatiecijfer;

4 Hoeveel tijd kost een profielwerkstuk ? Een studielast van 80 uur:  oriëntatie- en keuzefase (+/- 12 uur)  de onderzoeksfase en verwerken (+/- 36 uur)  de presentatie (+/- 4 uur)  voorbereidingpresentatie en schrijffase (+/- 28 uur)  voorbereiding presentatie en schrijffase (+/- 28 uur)

5 Hoe ziet een profielwerkstuk er uit ? Een schriftelijk verslag (minimaal 10, maximaal 15 pagina’s ‘echte’ tekst).Een schriftelijk verslag (minimaal 10, maximaal 15 pagina’s ‘echte’ tekst). Een mondelinge toelichting (presentatie) aan oudersEen mondelinge toelichting (presentatie) aan ouders (max 15 min). (max 15 min). Een technisch model (werkend model en/of maquette met een schriftelijke toelichting).Een technisch model (werkend model en/of maquette met een schriftelijke toelichting). Een andere vorm (in overleg met de begeleider).Een andere vorm (in overleg met de begeleider).  Gebruik van Ict moet voldoende worden toegepast.

6 Het Logboek Uniformaliteit via de digitale omgeving van Apprentice.Uniformaliteit via de digitale omgeving van Apprentice. In een logboek staan zaken als datum, tijd, plaats en verrichte werkzaamheden.In een logboek staan zaken als datum, tijd, plaats en verrichte werkzaamheden. Eventueel aangevuld met het onderzoeksresultaat of opmerking en gemaakte afspraken.Eventueel aangevuld met het onderzoeksresultaat of opmerking en gemaakte afspraken. Minimaal 40 uur per persoon.Minimaal 40 uur per persoon.

7 Apprentice Bijhouden agenda en logboek.Bijhouden agenda en logboek. Online portal.Online portal. Online werken aan het werkstuk.Online werken aan het werkstuk. Communicatie onderling en met de begeleider.Communicatie onderling en met de begeleider. Voorderingen groepen overzichtelijk voor de begeleider.Voorderingen groepen overzichtelijk voor de begeleider.

8 Deadlines 12 okt - 24 okt :Eerste voortgangsgesprek; Onderzoeksplan.12 okt - 24 okt :Eerste voortgangsgesprek; Onderzoeksplan. Uitgebreide lijst in het PWS boekje (al uitgedeeld aan lln) 24 okt - 30 nov: Uitvoering onderzoek (kladversie).24 okt - 30 nov: Uitvoering onderzoek (kladversie). 7 dec - 11 dec : Tweede voortgangsgesprek;7 dec - 11 dec : Tweede voortgangsgesprek; Goedkeuring afsluitingsfase. 11 dec - 4 feb:Inleveren netversie.11 dec - 4 feb:Inleveren netversie. 8 mrt 2016: Inleveren definitieve versie.8 mrt 2016: Inleveren definitieve versie. 21 mrt 2016: Presentaties.21 mrt 2016: Presentaties.

9 Vragen ?


Download ppt "Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016. Wat is een profielwerkstuk? Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO;Een (groeps)opdracht aan het einde van."

Verwante presentaties


Ads door Google