De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016."— Transcript van de presentatie:

1 Het Profielwerkstuk Havo

2 Wat is een profielwerkstuk?
Een (groeps)opdracht aan het einde van 5HAVO; Onderdeel van het examendossier; Onderzoek binnen het profiel; Onderzoek hangt af van het gekozen vak; Een profielwerkstuk economie ziet er anders uit dan een profielwerkstuk natuurkunde; De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in het profielwerkstuk;

3 Hoe wordt een profielwerkstuk beoordeeld?
Het verloop van het proces (20%); Het geleverde product (60%); De presentatie (20%); De eindscore wordt omgezet in een cijfer dat onderdeel uitmaakt van het combinatiecijfer;

4 Hoeveel tijd kost een profielwerkstuk ?
Een studielast van 80 uur: oriëntatie- en keuzefase (+/- 12 uur) de onderzoeksfase en verwerken (+/- 36 uur) voorbereiding presentatie en schrijffase (+/- 28 uur) de presentatie (+/- 4 uur)

5 Hoe ziet een profielwerkstuk er uit ?
Een schriftelijk verslag (minimaal 10, maximaal 15 pagina’s ‘echte’ tekst). Een technisch model (werkend model en/of maquette met een schriftelijke toelichting). Een andere vorm (in overleg met de begeleider). Een mondelinge toelichting (presentatie) aan ouders (max 15 min). Gebruik van Ict moet voldoende worden toegepast.

6 Het Logboek In een logboek staan zaken als datum, tijd, plaats en verrichte werkzaamheden. Eventueel aangevuld met het onderzoeksresultaat of opmerking en gemaakte afspraken. Minimaal 40 uur per persoon. Uniformaliteit via de digitale omgeving van Apprentice.

7 Apprentice Online portal. Online werken aan het werkstuk.
Communicatie onderling en met de begeleider. Bijhouden agenda en logboek. Voorderingen groepen overzichtelijk voor de begeleider.

8 Uitgebreide lijst in het PWS boekje (al uitgedeeld aan lln)
Deadlines Uitgebreide lijst in het PWS boekje (al uitgedeeld aan lln) 12 okt - 24 okt : Eerste voortgangsgesprek; Onderzoeksplan. 24 okt - 30 nov : Uitvoering onderzoek (kladversie). 7 dec - 11 dec : Tweede voortgangsgesprek; Goedkeuring afsluitingsfase. 11 dec - 4 feb : Inleveren netversie. 8 mrt : Inleveren definitieve versie. 21 mrt : Presentaties.

9 Vragen?


Download ppt "Het Profielwerkstuk Havo 2015 - 2016."

Verwante presentaties


Ads door Google