De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het wonder van de mens Wat is de mens?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het wonder van de mens Wat is de mens?."— Transcript van de presentatie:

1 Het wonder van de mens Wat is de mens?

2 Wie is de mens? Wat is de mens…..?
Een aaneenschakeling van chemische reacties? Een geestelijk wezen in een biologisch jasje? Een driedimensionaal wezen: Lichaam Geest Ziel Goddelijk wezen???

3 Wie is de mens? Mensbeeld heel divers, geen eenduidigheid
Antropologie menskunde. Ontwikkeling en verspreiding van mensheid. Filosofie letterlijk: liefde voor de wijsheid. Vooral ontstaan in de Griekse beschaving. Socrates -> veranderde het denken van mythisch naar verstandelijk. (rede)

4 Wie is de mens? Plato, was leerling van Socrates.
Hij is de eerste filosoof van wie we veel weten. Hij is de eerste die de werkelijkheid indeelt in twee gebieden. 1) Zichtbare wereld zintuigen spelen een rol 2)Geestelijke wereldverstand speelt een rol Het ontstaan van het “dualistisch” mensbeeld.

5 Wie is de mens? De geestelijke wereld wordt ook wel de ideeënwereld genoemd. De ziel is afkomstig uit deze ideeënwereld en het verstand is gekoppeld aan de ziel. Het stoffelijke is gekoppeld aan de aarde en het fysieke. (tastbare werkelijkheid) Na Plato filosofeert Aristoteles verder en scherpt het dualisme aan.

6 Wie is de mens? Biologisch mensbeeldhaaks op filosofisch mensbeeld.
Beschrijft mens als ultieme diersoort. DNA als bindend materiaal ieder organisme is verbonden door DNA. TOETSING: opdracht 1 t/m 7 uitgewerkt inleveren in een snelhechter.


Download ppt "Het wonder van de mens Wat is de mens?."

Verwante presentaties


Ads door Google