De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kom in actie tegen eenzaamheid!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kom in actie tegen eenzaamheid!"— Transcript van de presentatie:

1 Kom in actie tegen eenzaamheid!
“De ergste vorm van eenzaamheid is niet dat je alleen bent, maar dat je in gezelschap bent van mensen die maken dat je je eenzaam voelt.”

2 Feiten over eenzaamheid
Eén op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn zowel ouderen als jongeren. Op eenzaamheid rust een taboe. Eenzaamheid kan lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Mogelijke oorzaken zijn: verlies van partner, werk, relatie, verhuizing, handicap, (psychische) ziekte.

3 Wat kan jij zelf doen als je je eenzaam voelt?
Neem iemand in vertrouwen. Ga naar de website stopeenzaamheidzelf.nl. Meld je op de website aan voor het Werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’. Zoek professionele hulp bij psychische klachten.

4 Werkboek Stop eenzaamheid zelf
In vijftien stappen leer je (opnieuw) contacten te leggen.

5 Wat kan de omgeving doen?
Let in gezelschap op mensen die ‘buiten de boot’ vallen en betrek hen erbij. Nodig je internetvrienden uit voor een activiteit die je samen kunt doen. Geef elke dag iemand een complimentje. Meer tips op stopeenzaamheidzelf.nl

6 Wat kan de kerk doen? Vraag eens door als je vermoed dat iemand eenzaam is. Begeleid iemand bij het gebruik van het Werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’. Verwijs eventueel door naar professionele hulp. Maak het onderwerp bespreekbaar.

7 Eenzaamheid verdient aandacht
Met elkaar: samen met de kerk, met u & jou willen we eenzaamheid in en buiten de kerk aanpakken. Maak gebruik van het werkboek, word begeleider, praat erover! De Driehoek en Cruciaal werken met dit project samen met EO Nazorg.


Download ppt "Kom in actie tegen eenzaamheid!"

Verwante presentaties


Ads door Google