De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het."— Transcript van de presentatie:

1

2 Lesbrief Jongerenprogramma

3 Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?

4 Nederlands Film Festival: Nederlandse films Korte én lange films Interviews, workshops, lezingen, filmfeesten Gouden Kalveren: prijzen voor de beste films, acteurs Ontmoetingsplek voor filmmakers Thema 2015: grenzeloos Nederland

5 Film

6 Wat weet je over camera? Valt je verschillend cameragebruik op?

7 Camera De camera legt vast wat de kijker ziet en hoe dat te zien is. De camera bepaalt het perspectief van de kijker. Zo kan er van dichtbij of veraf gefilmd worden, de camera kan bewegen en de positie van de camera kan subjectief zijn (hoog, laag of gefilmd vanuit het gezichtspunt van een personage). Een onafgebroken opname heet een shot. Een cinematograaf heeft de leiding over de camera crew. Hij is verantwoordelijk voor alle visuele componenten, zoals: het selecteren van een compositie, het uitlichten van decors, de keuze van objectieven en het gebruik van camerafilters.

8 Long-shot: overzicht van de ruimte en de personages onderling. Medium-shot: toont de handeling. Close-up: toont emoties en belangrijke details. Afstand Camera

9 Camera Standpunten Kikvorsperspectief Ooghoogte Vogelvluchtperspectief Point of view

10 Hoyte Van Hoytema Bekende Nederlandse cinematograaf Gast op NFF 2015 Werkte aan films als: Interstellar, Her & Tinker Tailer Soldier SpyTinker Tailer Soldier Spy

11 NENA

12 Bekijk hier de trailer van Nena. Welke camera-afstanden en standpunten heb je gezien in de trailer? Kies een shot uit de trailer en leg uit welk effect de camera-afstand en/of het camerastandpunt hierop heeft. Deze film gaat over de zestienjarige Nena die in de zomer van 1989 geconfronteerd wordt met de zelfmoordpoging van haar invalide vader. Op de achtergrond van dit verhaal speelt de val van de Berlijnse Muur een rol. Wat kun je vertellen over de Koude Oorlog en de val van de Berlijnse Muur?

13 Opdracht Storyboard Filmmakers gebruiken bij het maken van een film altijd een storyboard, zodat ze van tevoren weten hoe het verhaal er ongeveer uit zal zien. Een storyboard is eigenlijk de voorbereiding van de filmmakers op het draaien op de set. Je kunt een storyboard zien als een soort stripverhaal hoe je een verhaal in beeld kan brengen met de camerahoeken en regieaanwijzingen. Zie hier een voorbeeld van een storyboard. Maak een storyboard van Nena in 6 vlakken op een wit vet. Denk bij het maken van het storyboard aan de camera-afstanden en camerastandpunten die gebruikt zouden kunnen worden. Ook is het interessant om te letten op de montage. Hoe zou je de verschillende beelden in elkaar over laten lopen?

14


Download ppt "Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het."

Verwante presentaties


Ads door Google