De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Preek Matteüs 5: 1-16. Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Preek Matteüs 5: 1-16. Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?"— Transcript van de presentatie:

1 Preek Matteüs 5: 1-16

2 Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn? Of is het voor ‘ooit’ in de hemel? Nee: Jezus wijst de weg aan discipelen vandaag

3 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen Jezus bad de hele nacht tot God, voor de bergrede (Luc. 6: 12-17) Joden uit het hele land kwamen naar Galilea Zij volgen Jezus, de berg op Volgen: dat kan vrijblijvend zijn Leren van Jezus, daar gaat het om!

4 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen Discipelschap betekent leren van Jezus Niet te snel van bijbelgedeelte naar de praktijk, maar altijd via Jezus Anders moet je het allemaal zelf doen… Je kunt het niet uit eigen kracht Maar discipelschap is niet vrijblijvend

5 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Jezus deelt geluk uit Geen algemene uitspraken voor een mooie mensheid Geen to-do lijst voor perfecte christenen Niet voor ‘ooit in de hemel’ Bij Jezus is Gods koninkrijk op aarde!

6 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Leren van Jezus is een groeiproces Vasthouden aan zijn genade Niet je eigen gedachten en driften volgen

7 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de armen van geest… Als bedelaar bij God …want voor hen is het koninkrijk van de hemel. Gelukkig de treurenden… Gemis aan heiligheid …want zij zullen getroost worden.

8 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de zachtmoedigen… Niet de sterkste willen zijn …want zij zullen het land bezitten. Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid… Tekort bij jezelf …want zij zullen verzadigd worden.

9 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de barmhartigen… …want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Gelukkig wie zuiver van hart zijn… Alleen Jezus kan je hart vernieuwen …want zij zullen God zien.

10 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de vredestichters… …want zij zullen kinderen van God genoemd worden. Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden… Wie gelooft, krijgt de duivel tegen zich …want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

11 Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk zo laat je Gods glorie zien in je omgeving Hoe ben je zout, licht voor je omgeving? Alleen door Jezus zelf!


Download ppt "Preek Matteüs 5: 1-16. Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?"

Verwante presentaties


Ads door Google