De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Audit SDV. Wat is een audit? Waarom een audit? Hoe werkt een audit?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Audit SDV. Wat is een audit? Waarom een audit? Hoe werkt een audit?"— Transcript van de presentatie:

1 Audit SDV

2 Wat is een audit? Waarom een audit? Hoe werkt een audit?

3 audit sdv “We trainen voor 75% op waar we goed in zijn, om dat nog beter maken en voor 25 % trainen we op waar we niet goed in zijn. Die 75% zorgt ervoor dat we winnen, die 25% zorgt ervoor dat we niet verliezen” Marc Lammers, coach gouden hockeydames Beijing

4 audit sdv Met ander woorden: Een audit gaat er niet om, om je “slechte punten” naar voren te halen. Een audit is er om je te helpen beter te worden.

5 audit sdv Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

6 audit sdv Denk aan:  Doen we de goede dingen?  Doen we de goede dingen goed?  Hoe weten we dat?  Weten anderen dat ook?  Wat gaan we met die kennis doen?  Cyclisch werken

7 audit sdv Waarom? Groei aantal scholen dat SDV aanbiedt: Verwerven van een vorm van beginkwalificatie die de minimale kwaliteit van de opleiding garandeert. Draaiende opleidingen: Monitoring en verbeteren. Transparantie en horizontale verantwoording: De zelfevaluatie is gericht op het voeren van het gesprek intern.

8 SDV: een paradijs voor doeners Leerlijn kwaliteitszorg Van AuditNaar Zelfevaluatie We willen extern verantwoording afleggen We laten externen de basiskwaliteit vaststellen We ontwikkelen samen met externen een visie op kwaliteit We stellen een verbeterplan op We werken aan verbeterpunten We ontwerpen vanuit een visie op kwaliteit een eigen evaluatiekader We onderzoeken zelf en nodigen externen uit voor visitatie We reflecteren diep op de uitkomsten We zorgen voor borging We werken cyclisch audit sdv

9 SDV: een paradijs voor doeners audit sdv Gezamenlijke opzet en ontwikkeling Ondersteuning in deskundigheid “Scholing” van auditoren Aanpak:

10 SDV: een paradijs voor doeners audit sdv Gezamenlijke opzet en ontwikkeling We willen werken met een groep mensen die “het audit-instrument” gaan ontwikkelen Aanpak:

11 SDV: een paradijs voor doeners audit sdv Gezamenlijke opzet en ontwikkeling Doel: voor 3 juni 2010 eerste resultaten hier presenteren Aanpak:

12 SDV: een paradijs voor doeners audit sdv Reacties ?

13 SDV: een paradijs voor doeners audit sdv j.tenhave@aps.nl


Download ppt "Audit SDV. Wat is een audit? Waarom een audit? Hoe werkt een audit?"

Verwante presentaties


Ads door Google