De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck."— Transcript van de presentatie:

1 Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck

2 Opening en welkom

3 Agenda Opening en welkom Kennismaking: wie is wie? Waarom zijn we hier / doel van deze groep? Wat kunnen we doen voor een betere afstemming? Analyse, vragen, ideeën, problemen etc. Afspraken Rondvraag

4 Even kennismaken Wie is hier aanwezig?

5 Waarom zijn we bij elkaar? Stuurgroep povo heeft SAZ (Kris) gesproken en heeft ondersteuning gevraagd op het gebied van Engels. De stuurgroep is benieuwd naar de oorzaken van een te laag niveau Engels bij de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan en wil graag weten welke interventies gepleegd kunnen worden om het niveau Engels op korte en lange termijn op te krikken. Eerder is een analyse gemaakt van methoden Engels (nu niet meer up-to- date), maar daaruit bleek dat er geen goede aansluiting was zelfs met methodes van eenzelfde uitgever! Van Havo-leerlingen kregen ze signalen dat hun niveau Engels laag was; vanuit po waren er geen signalen in die richting. Ouders en leerlingen willen weten wat er gaande is. Collega’s in het vo willen graag werk maken van betere resultaten Engels, maar hebben daarbij ook hun po-collega’s hard nodig.

6 Waarom zijn we bij elkaar? De stuurgroep wil er structureel werk van maken gedurende 3 jaar. Ze wil scholen op de kaart zetten wat Engels betreft. Ze willen leerkrachten en docenten faciliteren om in het kader van povo wat te bereiken. De bevindingen etc. worden gedeeld met andere scholen die nu nog niet in het povo zitten. De stuurgroep wil: 1)Analyse van de problematiek 2)Zicht op wat het po als eindniveau oplevert en wat het vo als beginniveau veronderstelt + analyse van een eventueel gat tussen beiden 3)Doelstellingen formuleren waar het povo aan gaat werken 4)Engels versterken op de korte en de lange termijn (2-sporenbeleid) Op de korte termijn: 7-8 / vo: b.v. laatste 2 maanden van gr 8 en eerste 2 maanden van het vo; lange termijn attitude tav Engels versterken, plezier in Engels, op welk moment het handigst met Engels starten?

7 Waarom zijn we bij elkaar?

8 Wat gaan we doen? Plan maken met daarin een analyse: wat is het probleem, hoe groot, van welke aard etc. In dat plan worden stappen genoemd om de verbetering vorm te geven op de korte en de lange termijn. Po maakt een document met de doelen Engels en het te bereiken eindniveau; Vo maakt een document met de doelen Engels en het verwachte beginniveau. 5 x komen we samen in dit verband + in 2015 een mini-conferentie waarin het plan gepresenteerd wordt en de stappen die gaan worden ondernomen. Ondertussen b.v. bij elkaar gaan kijken

9 Reflectie op deze presentatie / vragen / reacties


Download ppt "Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck."

Verwante presentaties


Ads door Google