De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe voeg ik een werkstation toe aan het domein? 1.Netwerk adapter instellen (intern netwerk/netwerknaam overal hetzelfde/MAC adres verversen) 2.Computernaam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe voeg ik een werkstation toe aan het domein? 1.Netwerk adapter instellen (intern netwerk/netwerknaam overal hetzelfde/MAC adres verversen) 2.Computernaam."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe voeg ik een werkstation toe aan het domein? 1.Netwerk adapter instellen (intern netwerk/netwerknaam overal hetzelfde/MAC adres verversen) 2.Computernaam instellen (W2003=DC1, Windows XP=WXP, Ubuntu=UB) 3.Ipv4 instellen (IP-adres, subnetmasker, DNS adres instellen “DNS adres is het IP-adres van DC1”) 4.Installeer Likewise (Ubuntu) 5.Ping DC1 met de FQDN (hostname.domeinnaam) 6.Ga naar computereigenschappen, vul domeinnaam is, voeg werkstation toe aan domein, login met administrator en standaard wachtwoord 7.Herstart het werkstation en login op het domein Voor stap 5 zijn voor Ubuntu 2 Workarrounds gegeven (zie slide 10 en 11)!!!!

2 Netwerk adapter instellen (intern netwerk/netwerknaam overal hetzelfde/MAC adres verversen

3 Computernaam instellen (W2003=DC1, Windows XP=WXP, Ubuntu=UB)

4 Ipv4 instellen (IP-adres, subnetmasker, DNS adres instellen “DNS adres is het IP-adres van DC1”)

5 Installeer Likewise (Ubuntu)

6 Ping DC1 met de FQDN (hostname.domeinnaam) Wanneer het pingen op hostname.domeinnaam met Ubuntu niet lukt zijn er op slide 10 en 11, twee Workarrounds gegeven!!!

7 Ga naar computereigenschappen, vul domeinnaam is, voeg werkstation toe aan domein, login met administrator en standaard wachtwoord (UB)

8 Ga naar computereigenschappen, vul domeinnaam is, voeg werkstation toe aan domein, login met administrator en standaard wachtwoord (WXP)

9 Herstart het werkstation en login op het domein

10 Workarround 1 in het bestand "/etc/nsswitch.conf" de regel "hosts: files mdns4-minimal [notfound=return] dns mdns 4" vervangen door "hosts: files dns";

11 Workarround 2 In het bestand "/etc/hosts" de naam van het domein en het ip-adres toegevoegd voor het local host adres


Download ppt "Hoe voeg ik een werkstation toe aan het domein? 1.Netwerk adapter instellen (intern netwerk/netwerknaam overal hetzelfde/MAC adres verversen) 2.Computernaam."

Verwante presentaties


Ads door Google